Europa League

«Αυτοκτονία» για Αντερλεχτ, «λύτρωση» για Σεντ Ετιέν

Χάρη σε γκολ του Ρου στο 94’, η Σεντ Ετιέν ισοφάρισε την Αντερλεχτ για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Europa League και της «έκοψε» τη μοναξιά στην κορυφή.

Ένα λάθος στην άμυνα της Αντερλεχτ στο 94’ έδωσε την ευκαιρία στη Σεντ Ετιέν να ισοφαρίσει σε 1-1 για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Europa League και της «έκοψε» την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου τώρα ισοβαθμεί με τη Μάιντς, με τους «στεφανουά» να φτάνουν στους 2 βαθμούς.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και πιο επιθετικά και άρχισαν να απειλούν την εστία της Σεντ Ετιέν, ώστε να σκοράρουν. Σιγά σιγά, οι «στεφανουά» ισορρόπησαν και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες στην εστία των «αντερλεχτουά». Μετά το 30’, ο ρυθμός έπεσε και αυτό βοήθησε την Αντερλεχτ να δημιουργήσει κάποιες φάσεις στην εστία του Μουλέν μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και αυτό ευνόησε τους «αντερλεχτουά» που δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία των Γάλλων. Έτσι, στο 62’ ο Λακρουά έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της Σεντ Ετιέν από προσπάθεια του Τίλεμανς, δόθηκε πέναλτι και ο τελευταίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 0-1. Η Αντερλεχτ διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν κινδύνευε πίσω από τους αντιπάλους της σε ένα πολύ μέτριο ματς.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δε βοήθησαν να ανέβει ο ρυθμός και αυτό σαφώς ευνοούσε την Αντερλεχτ, που ήταν η μόνη ομάδα που απειλούσε στο γήπεδο. Οι «εκλάμψεις» των Γάλλων στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό μέχρι το 94’, όταν μετά από ψηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή, οι Ροφ και Εμποντζί δεν συνεννοήθηκαν, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Βέλγου γκολκίπερ και έπεσε στα πόδια του Ρου, που με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1. ΄


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Καμπάλα-Μάιντς 2-3
(57' πεν. Γκουρμπάνοφ, 62' Ζένιοφ-41' Μούτο, 68' Κόρντομπα, 78' Οζτουνάλι)
Σεντ Ετιέν-Αντερλεχτ 1-1
(90'+4' Ρου-62' πεν. Τίλεμανς)


Βαθμολογία:
Σαχτάρ 4
Αντερλεχτ 4
Σεντ Ετιέν 2
Καμπάλα 0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x