Europa League

«Ανατροπή» και αναμονή για Μάιντς

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Μάιντς νίκησε 3-2 την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Europa League και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή.

Μετά από πολλές «ανατροπές» και πολλές εναλλαγές στο σκορ, η Μάιντς νίκησε 3-2 την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Europa League και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή του γκρουπ, περιμένοντας και το αποτέλεσμα της Αντερλεχτ με τη Σεντ Ετιέν το βράδυ.

Η Μάιντς προηγήθηκε με τον Μούτο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με τα τέρματα των Γκουρμπάνοφ και Ζένιοφ και τελικά με αντεπίθεση διαρκείας, ούσα ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήρε τη νίκη με τους Κόρντομπα και Οζτουνάλι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, δείχνοντας αποφασισμένες να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση. Στο 25’, χάθηκε η σημαντικότερη εξ αυτών, με τη γυριστή κεφαλιά του Γκουρμπάνοφ να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Λεσλ. Αυτό «ξύπνησε» τους Γερμανούς, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στα καρέ των Αζέρων και δημιουργούσαν ευκαιρίες, κάνοντας το γκολ θέμα χρόνου. Αυτό ήρθε τελικά στο 41’, όταν μετά από συνδυασμό μέσα την περιοχή, ο Μπάσμαν έδωσε στον Μούτο και ο Γιαπωνέζος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Οι Γερμανοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και πατούσαν καλύτερα το γήπεδο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Όμως, ένα λάθος στην άμυνα της Μάιντς στο 57’, έδωσε την ευκαιρία στον Οζοβιτς να βρεθεί τετ α τετ με τον Λεσλ, ο οποίος τον ανέτρεψε και το καταφανέστατο πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Γκουρμπάνοφ. Και σαν μην έφτανε αυτό για τη Μάιντς, στο 62’ ο Ντάμπο με μπαλιά «τρύπα» έφερε τον Ζένιοφ σε πλεονεκτική θέση από πλάγια και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1, εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Γερμανών νωρίτερα. Η απάντηση ήρθε άμεσα για τους φιλοξενούμενους στο 69’, όταν ο Μπάσμαν γύρισε την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή και από κοντά ο Κόρντομπα έκανε το 2-2.

Η Μάιντς συνέχισε να πιέζει και έχανε ευκαιρίες και στο 78’ ο Οζτουνάλι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 67’, με ωραίες προσποιήσεις και πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-3 για τους Γερμανούς. Η Καμπάλα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έμενε εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις των Γερμανών οι οποίοι απειλούσαν την εστία του Μπεζοτόσνι, χωρίς να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x