Stoiximan Super League

Αυτός δεν ήταν Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, με τους πράσινους να μην παρουσιάζουν καθόλου καλή εικόνα. Δεν τους έδωσε πέναλτι ο Καλογερόπουλος στο πρώτο μέρος, σωτήρας στο 93' ο Τελάντερ!

Δεν ανέδειξε νικητή η «μάχη» της Τρίπολης ανάμεσα σε Αστέρα και Παναθηναϊκό.

Σε ένα κακό γενικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις εστίες, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Αρκάδες να χάνουν ενδεχομένως τις τελευταίες τους ελπίδες για πλέι οφ, την ώρα που το τριφύλλι έμεινε μακριά απ' τον καλό του εαυτό.

Στο 42’ ο Καλογερόπουλος «έκλεισε τα μάτια» και δεν έδωσε πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Χαμντανί στον Εβαντζελίστα. Σε «νεκρό χρόνο» ο Τελάντερ έδιωξε την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή, σώζοντας τους φιλοξενούμενους (και τον Στιλ που είχε κάνει «γκάφα») και... καταδικάζοντας (;) τους γηπεδούχους εκτός Ευρώπης.

Σε παθητικό ρόλο -στο δεύτερο μέρος- ο Παναθηναϊκός, δεν «βγήκαν» πολλά πρόσωπα που δοκίμασε ο Στραματσόνι. Με την είσοδο των Λέτο-Μπουμάλ... κάπως πήγε να βελτιωθεί η εικόνα, αλλά ο Βιγιαφάνιες νικήθηκε στο τετ-α-τετ (στην μοναδική ουσιαστικά μεγάλη φάση της ομάδας του).

Το ματς

Αν και ο καιρός θύμιζε περισσότερο χειμώνα κι όχι Απρίλη, οι δύο ομάδες έδειξαν να το παλεύουν στην εκκίνηση του ματς. Ο ρυθμός ήταν ικανοποιητικός, αλλά τα πολλά λάθη εκατέρωθεν δεν τους έδιναν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το παιχνίδι τους. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο προβλημάτιζε η εικόνα του Παναθηναϊκού, με τους Πέτριτς-Κλωναρίδη στην επίθεση να μην μπορούν να κάνουν κάτι, τον Εβαντζελίστα να είναι «χαμένος» και τον Βιγιαφάνιες εξαιρετικά κλεισμένο. Περίπου στο ημίωρο, το τριφύλλι άρχισε να ανεβαίνει (με τον Μέστο από τα δεξιά να προωθείται αρκετά) και να δείχνει… κάτι σε σχέση με την σχεδόν μηδενική ανάπτυξη που ‘χε ως τότε.

inner

Ωστόσο αυτή η μίνι υπεροχή για περίπου δέκα λεπτά, δεν μετουσιώθηκε σε κάποια μεγάλη φάση (πλην μιας συνεργασίας των Λουντ-Βιγιαφάνιες, που δεν κατέληξε σε… ουσία). Οι Αρκάδες δεν επέτρεψαν περαιτέρω «κυκλοφορία» στον Παναθηναϊκό, χρησιμοποιώντας σε ορισμένες φορές και σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία έμειναν ατιμώρητα. Και πάνω που οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει ξανά την κατάσταση (που εξίσου δεν απειλούσαν, αφού Μολέδο-Τελάντερ είχαν σωστές τοποθετήσεις), ήρθε μια απόφαση του διαιτητή Καλογερόπουλου να αλλοίωσει την κατάσταση. Διότι έκλεισε τα μάτια σε «γκρέμισμα» του Εβαντζελίστα από τον Χαμντανί και το τριφύλλι (που είχε γενικά κακή εικόνα) έχασε την ευκαιρία στο 42’ να εκτελέσει από την άσπρη βούλα κι ενδεχομένως να πάρει το προβάδισμα.

inner

Ό,τι έγινε στο πρώτο μέρος, έγινε και δεν ξεγράφει… Ο Παναθηναϊκός όμως δεν εμφανίστηκε καθόλου στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους. Καθόλου! Ο Αστέρας έπαιζε σχεδόν μονότερμα κι αν δεν ήταν οι Μολέδο-Τελάντερ να κάνουν το ένα τάκλιν πίσω από το άλλο, ίσως να είχε… ανησυχήσει επικίνδυνα ο Στιλ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ήταν η σειρά του Άγγλου να επέμβει, βγάζοντας εντυπωσιακά την βολίδα του Ιγκλέσιας και κρατώντας όρθιους τους «εξαφανισμένους» πράσινους, οι οποίοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις να κάνουν το οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο…

inner

Προφανώς και ο Στραματσόνι είχε διακρίνει το έντονο πρόβλημα της ομάδας του. Εξ’ ου και προχώρησε σε διπλή αλλαγή με την είσοδο των Λέτο-Λαγού. Τα λεπτά περνούσαν, η εικόνα δεν άλλαζε, αλλά όταν μπήκε και ο Μπουμάλ, ο Ιταλός κόουτς ήλπιζε σε ένα και μόνο πράγμα: Μια ατομική προσπάθεια των μεσοεπιθετικών του για να γίνει το 0-1. Και είναι αλήθεια πως άγγιξε το διπλό ο Παναθηναϊκός, μετά από φοβερό συνδυασμό Βιγιαφάνιες-Λέτο (έδωσε πάσα με τακουνάκι), αλλά ο πρώτος νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπαντή. Εκεί ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν οι πιθανότητες για το τρίποντο, καθώς αυτή ήταν και η μόνη μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων… Στα χασομέρια όμως πήγαν και ήρθαν οι καρδιές όλων! Έπειτα από βαθύ γέμισμα, ο Στιλ βγήκε εντελώς λανθασμένα και αδικαιολόγητα μακριά από την εστία του, με αποτέλεσμα ο Μάσα να επιχειρήσει να τον κρεμάσει. Τελευταία στιγμή όμως και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ήρθε ο από μηχανής Τελάντερ να σώσει τον Παναθηναϊκό και να κρατήσει το 0-0.

inner



Αστέρας Τρίπολης (Μ. Χάβος): Μπαντής, Κιτοκό, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο, Φερνάντεζ (62’ Φούντας), Μάσα

Στον πάγκο των Αρκάδων: Τριανταφυλλόπουλος, Λιούι, Ντουντού, Τσάβεζ, Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Νάνο, Λουντ, Ζέκα, Εβαντζελίστα (61’ Λαγός), Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61’ Λέτο), Κλωναρίδης (75’ Μπουμάλ)

Στον πράσινο πάγκο: Γιαννακόπουλος, Βλαχοδήμος Π., Μαμούτε, Σάντσεθ

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»
Διαιτητής: Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x