Stoiximan Super League

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Μάγκας και με χαρακτήρα στο Αγρίνιο! Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και κάνοντας μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό (2-1), μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα. Με υπογραφή Μπεργκ το διπλό.

Ένας μάγκας Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο Αγρίνιο και μπήκε εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα!

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (με τον Κάπελ, σε φάση που ξεκίνησε από αμφισβητούμενο πέναλτι), οι πράσινοι έβγαλαν χαρακτήρα, πάθος, ποιότητα κι έφυγαν θριαμβευτές απ’ το «σπίτι» του Παναιτωλικού (2-1).

Οι Καρέλης-Μπεργκ (ασίστ-γκολ) ξετύλιξαν τα «δώρα» των αντιπάλων τους (ισάριθμες γκάφες) και οδήγησαν την ομάδα τους σε μεγάλο διπλό.

«Δυνατή» εμφάνιση μετά από καιρό για το τριφύλλι που θα μπορούσε να ‘χε φύγει με πολύ μεγαλύτερο σκορ, κυρίως αν ο Έλληνας άσος ήταν πιο συγκεντρωμένος στα πολλά τετ-α-τετ που βρέθηκε. Κράτησε το τρίποντο στο νήμα ο Στιλ.

Το ματς

Αφιονισμένος μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός. Μην μασώντας από την πάντα δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού, οι πράσινοι ξεκίνησαν με στόχο να «φάνε» τους αντιπάλους τους. Η πολιορκία (με τον εξαιρετικό Νίνη) ήταν αδιάκοπη με συνεχόμενες κεφαλιές (των Μπεργκ-Καρέλη-Ταυλαρίδη) να φεύγουν ελάχιστα άουτ και τον Καρέλη από κοντά να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, από την ασθενή απόκρουση του Στεφανάκου. Μετά το πρώτο τέταρτο, σταδιακά ο Παναιτωλικός άρχισε να εμφανίζεται στο γήπεδο και να ισορροπεί την κατάσταση.

inner

Μάλιστα, όχι μόνο κέρδισε μέτρα, αλλά την ίδια ώρα άρχισε να γίνεται αυτός το αφεντικό της αναμέτρησης, μην επιτρέποντας στο τριφύλλι να κάνει παιχνίδι και να δείχνει πεσμένο. Τόσο πολύ που άρχισε πλέον να κινδυνεύει η εστία του Στιλ… Κι αν την πρώτη φορά την γλίτωσε –αφού ΣΩΣΤΑ ο Μαρκόφσκι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όταν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα- στο 40’, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Διότι δόθηκε πέναλτι (καθόλου διαφωτιστικό το ριπλέι) σε πτώση του Μαρκόφσκι από τον Ταυλαρίδη και παρά την απόκρουση από τον Στιλ, ο Κάπελ πήρε το ριμπάουντ και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς το γήπεδο για το 1-0.

inner

Στο πρώτο μέρος είχε μπει «δαιμονισμένος» ο Παναθηναϊκός. Ε, στο δεύτερο μπήκε ακόμα περισσότερο με τον Μπεργκ να τραβιέται στο πλάι και να δημιουργεί τριγμούς. Και μπορεί να έχασε το άχαστο (μην μπορώντας να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία), αλλά στο 51’ δεν συγχώρησε την… πάσα που του έκανε ο Στεφανάκος (του έδωσε με τα χέρια την μπάλα). Κι αφού ελίχθηκε ωραία ο Σουηδός, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Καρέλη κι αυτός ισοφάρισε άνετος κι ωραίος από κοντά. Οι πράσινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Κι αν ο σκόρερ τους ήταν πιο συγκεντρωμένος (βγήκε δύο φορές τετ-α-τετ αλλά τα… πέταξε στα σκουπίδια), τότε η ανατροπή θα ‘χε γίνει προ πολλού…

inner

Οι παίκτες του Αναστασίου (παρά την κούραση του Νίνη) ήταν το απόλυτο αφεντικό, με τον Παναιτωλικό να παίζει -ανεξήγητα- ψηλά και σε κάθε… κατεβασιά να απειλείται. Οι φάσεις, όμως, δεν γίνονταν γκολ κι όσο περνούσε η ώρα, οι Αγρινιώτες έδειχναν να πιστεύουν περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα. Στο τελευταίο τέταρτο, η πίεση του Παναθηναϊκού αυξήθηκε κι άλλο, με τους γηπεδούχους να «κλατάρουν». Ο Μπεργκ από «δημιουργός», έγινε εκτελεστής. Εκμεταλλευόμενος την «γκάφα» του Κούσα, που αντί να διώξει… του έστρωσε την μπάλα, ο Σουηδός το «κόλλησε» στο τετ-α-τετ με τον Στεφανάκο και υπέγραψε στο 84’ το μεγάλο διπλό της ομάδας του (2-1). Χρειάστηκε, βέβαια, στις καθυστερήσεις ο Στιλ να πει ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στον Ρουσκουσέδα!

inner





Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78’ Ρουσκουσέδα), Μαρκόφσκι, Μπεχεράνο (86’ Βιγιαφάνες), Πάουλο (75’ Καμαρά), Ουάρντα

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74’ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74’ Πέτριτς), Καρέλης (83’ Καλτσάς), Μπεργκ.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x