Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Το ρεκόρ 22 ετών που κυνηγά η Ελλάδα και η... τρομακτική Τουρκία

Το sport-fm.gr καταγράφει μερικά από τα δεδομένα της βαθμολογίας της UEFA μετά την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ούτε ο πιο αισόδοξος Έλληνας φίλαθλος δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα από τις τέσσερις εκπροσώπους μας σε Europa & Conference League, με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να παίρνουν σπουδαίες νίκες, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε στα... σημεία από τη Φράιμπουργκ.

Τα προαναφερθέντα αποτελέσματα έφεραν 1.200 βαθμούς στο σακούλι της χώρας μας για τη βαθμολογία της UEFA, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η Ελλάδα σε σχέση με τους διώκτες της και να ψαλιδίσει τη διαφορά από τη 15η θέση, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο.

Ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, κι ας έχει πέσει η διαφορά από τους 3.500 βαθμούς στους 2.550 μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης (21/09), την ώρα που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά το 8ο Βέλγιο που έχει τέσσερις ομάδες στους ομίλους.

Βαθμολογία UEFA: Το ρεκόρ της Ελλάδας και η Τουρκία

Για τερματίσει στην 15άδα και να έχει ξανά πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη από τη σεζόν 2024/25, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεπεράσει τέσσερις χώρες, με Ουκρανία, Ισραήλ, Τσεχία, Νορβηγία, Δανία και Σερβία να βρίσκονται από... πάνω μας, έχοντας μεταξύ δύο και τριών ομάδων κάθε μία.

Μάλιστα, όλες εξ αυτών με εξαίρεση Σέρβους και Ουκρανούς, έχουν ξεκίνησαν με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως παίρνουν περισσότερους βαθμούς σε νίκες και ισοπαλίες σε σχέση με τη χώρα μας (500 έναντι 400 και 250 έναντι 200 αντιστοίχως).

Δίχως να πιάσουμε αναλυτικά τι κάνει κάθε ομάδα και κουράσουμε –άλλωστε είναι υπερβολικά νωρίς για να πιάσουμε τέτοια κουβέντα- στόχος των ελληνικών συλλόγων είναι σαφώς να βρεθούν όλες στα νοκ άουτ, φέρνοντας μίνιμουμ άλλα οκτώ εγγυημένα ματς, μετά τα 24 των ομίλων.



Κάτι που θα μπορούσε να μας επιτρέψει να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε την ασύλληπτη επίδοση της σεζόν 2001/02, όταν οι ελληνικές ομάδες είχαν συγκεντρώσει 11.250 βαθμούς!

Τη μερίδα του λέοντος είχε φυσικά ο Παναθηναϊκός, που είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται στη φάση των ομίλων του θεσμού. Στο Κύπελλο UEFA, ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει έως τους «32» και η ΑΕΚ έως τους «16».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε ασφαλώς μακριά, ωστόσο οι 4.200 βαθμοί που έχουμε συγκεντρώσει είναι σχεδόν διπλάσιοι από εκείνους τους της περσινής, καταστροφικής χρονιάς (2.125). Ξεπερνούν δε το μισό από το εξαιρετικό... οκταχίλιαρο της σεζόν 2021/22, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση των τελευταίων ετών μετά την προαναφερθείσα χρονιά-όνειρο το 2002.

Βαθμολογία UEFA: Το ρεκόρ της Ελλάδας και η Τουρκία

Πιάνοντας δε τη φετινή χρονιά ξεχωριστά, η Ελλάδα έχει πλασαριστεί από νωρίς στος πρώτες θέσεις, καταλαμβάνοντας την 6η θέση της λίστας!

Στην κορυφή και με τεράστια διαφορά βρίσκεται η... τρομακτική Τουρκία, που έχει μαζέψει ως τώρα 7.250 βαθμούς με Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας να συνεχίζουν!

Στη 2η θέση με... μόλις 4.800 είναι το Βέλγιο (Γάνδη, Αντβέρπ, Κλαμπ Μπριζ, Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), με την Ολλανδία να κλείνει την τριάδα με 4.400 και Αϊντχόφεν, Άγιαξ, Φέγενορντ και Άλκμααρ.

Εντυπωσιακοί είναι και οι 4οι Πολωνοί, των 4.375 βαθμών (Ράκοφ, Λέγκια Βαρσοβίας), όπως και οι Δανοί, που με Κοπεγχάγη και Νόρτζελαντ να συνεχίζουν στους ομίλους έχουν μαζέψει 4.250 – ένα... πενηνταράκι παραπάνω από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x