Stoiximan Super League

Βγήκε μόνη της... νοκ-άουτ η ΑΕΚ

Σε ένα ματς με πολύ «ξύλο», το οποίο έγινε σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ ήρθε 0-0 (εκτός έδρας) με την ΑΕΛ, που είχε μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη και μόνο μαθηματικά ελπίζει για τον τίτλο.

Έμεινε όρθια, θα μπορούσε να χάσει, αλλά μένει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ -χωρίς τον Μάνταλο στη σύνθεσή της- ήρθε 0-0 με την ΑΕΛ στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της Λάρισας για την 14η αγωνιστική και κλώτσησε ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε για να κατακτήσει τον τίτλο (με νίκη του ΠΑΟΚ τη Δευτέρα θα βρεθεί στο -14).

Πολύ (αγωνιστικό) «ξύλο» στην Λάρισα, με λίγες, αλλά καλές φάσεις. Τις περισσότερες τις δημιούργησε η ομάδα του Φέστα, η οποία λίγο έλειψε να βάλει… buzzer beater με τον Μπαργκάν, που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην εκπνοή, με τον Οικονόμου να διώχνει σωτήρια, λίγο μετά την τραγική έξοδο του Μπάρκα.

Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 34’ και χαμένο τετ-α-τετ στο 57ο λεπτό, ενώ η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Πόνσε στο 50’ και απείλησε στο πρώτο με τον Μπογέ. Δεν μέτρησε τέρμα του Τσιγκρίνσκι στο 77’, σε μια φάση που σταμάτησε λίγο πριν για φάουλ του Πόνσε.

Πώς έπαιξαν
inner
inner

Το ματς


Οι… οιωνοί έδειχναν ότι δύσκολα θα γινόταν ένα θεαματικό παιχνίδι στην «AEL FC Arena». Διότι ο αγωνιστικός χώρος βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ και η διάθεση των δύο ομάδων να δείξουν πράγματα ήταν πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα» στο παιχνίδι.

inner

Οι προθέσεις των ποδοσφαιριστών των δύο «μονομάχων» φάνηκαν από την έναρξη –κυριολεκτικά- της αναμέτρησης, καθώς το πρώτο φάουλ έγινε μόλις στα οκτώ δευτερόλεπτα και η συνέχεια ήταν ανάλογη για περίπου μισή ώρα. Συνεχόμενα δυνατά φάουλ (ανά λεπτό σε κάποιο σημείο του ματς) και καθόλου ρυθμός ως φυσικό επακόλουθο. Το γεγονός ότι η πρώτη τελική έγινε μόλις στο 11’ (γυριστό του Οικονόμου έπειτα από κόρνερ) και η δεύτερη στο 17’ (ακίνδυνο σουτ του Μπαργκάν) δείχνει πολλά. Λίγο μετά, υπήρξαν και διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για χέρι του Γκόλια (δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι) ύστερα από προσπάθεια του Πόνσε.

Μετά το πρώτο μισάωρο… νοστίμισε αισθητά το παιχνίδι. Πήραν… μπρος επιθετικά οι δύο ομάδες, δεν έπαιξαν τόσο σκληρά και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω μέχρι την ανάπαυλα. Ο Λιβάγια έφτιαξε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των φιλοξενούμενων και του παιχνιδιού, αλλά ο Γκοϊκοβιτς έδιωξε με το κεφάλι προ του Πόνσε. Ωστόσο, την καλύτερη στιγμή την είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος: παράλληλη κίνηση του Μπαργκάν με την εστία και εκτός περιοχής, με το συρτό-δυνατό σουτ που έπιασε να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι (34’) του Μπάρκα.

Κι από εκεί που πήγαν να ανοίξουν το σκορ οι «βυσσινί», οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν στα… καπάκια σημαντική ευκαιρία. Ο Λιβάγια άνοιξε δεξιά για τον Μπακάκη που έκανε δυνατό γύρισμα, ο Κρίστινσον έδιωξε όπως-όπως και ο Μπογέ πήρε μόνο ένα κόρνερ, αν και βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι. Ευκαιρία, αλλά λιγότερο καλή, είχε και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Αργεντινός άσος.

inner

Πιο… δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Οικονόμου βρήκε τον Πόνσε στο 50’ με μακρινή μπαλιά, αλλά ο 21χρονος άσος δεν εκτέλεσε όσο γρήγορα θα έπρεπε και πήρε μόνο το κόρνερ. Την καλύτερη στιγμή την είχε και πάλι η ΑΕΛ σε αυτό το διάστημα και πάλι με τον Μπαργκάν, που βρέθηκε σε θέση βολής στο 57’, αλλά προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Μπάρκα και αστόχησε, ενώ θα μπορούσε με πιο ψύχραιμο τελείωμα να κάνει το 1-0.

Μετά από εκείνο το σημείο έπεσαν κατακόρυφα οι στροφές, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε μόνο ενέργεια (κυρίως από τον Γιαννιώτα που έκανε αρκετές κούρσες χωρίς αντίκρισμα από τα δεξιά) από τις αλλαγές και όχι ουσία και το παιχνίδι πήγαινε… καρφί για ισοπαλία.

Μόνο μια φάση, μια ατομική ενέργεια ή ένα σοβαρό λάθος θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Το τελευταίο συνέβη, με τον Μπάρκα να κάνει «δώρο» την μπάλα στον Μπαργκάν, που έχοντας μπροστά του εστία δίχως τερματοφύλακα, δεν κατάφερε να σκοράρει, κάνοντας αδύναμο πλασέ που έδιωξε ο Οικονόμου πάνω στη γραμμή.

inner

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεφ (72’ Μπάλλας), Νούνιτς, Γκόικοβιτς, Μπαρκάν, Φατιόν.

Στον πάγκο: Παϊτέρης, Κούνιτς, Σαχίτι, Λεοζίνιο, Χοτζάλι, Γρομητσάρης.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (68’ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάγια, Μπογέ (79’ Γιακουμάκης), Πόνσε, Κλωναρίδης (56’ Γιαννιώτας).

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Αλμπάνης, Τσόσιτς, Σβάρνας.

inner



Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x