Ιταλία

«Βόμβες» Ντε Λαουρέντις: «Υποταγμένη στη Γιουβέντους η διαιτησία»

Σοβαρές κατηγορίες από τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, μίλησε ανοιχτά για εύνοια της Γιουβέντους από τη διαιτησία προσθέτοντας πως μετά το σκάνδαλο που ήρθε στην επιφάνεια το 2010 δεν έχει αλλάξει πρακτικά το σκηνικό στην Ιταλία.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία και μια αίσθηση υποταγής στη Γιουβέντους, γιατί είναι η ομάδα που ανήκει στην πιο ισχυρή οικογένεια της Ιταλίας. Θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί αυστηρά μετά το Calciopoli, αλλά δεν έγινε τίποτα. Περιμένατε να πάνε ενάντια στην οικογένεια Ανιέλι, στη FIAT, απέναντι στους δυνατούς; Γενικά υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ευρώπη. Η Μπάγερν και η Ρόμα αδικήθηκαν στα ημιτελικά. Οι διαιτητές δεν θα πρέπει να υπάγονται στην ομοσπονδία γιατί προστατεύει ο ένας τον άλλο. Θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι και να προσλαμβάνονται ως τέτοιοι, αλλά και μετά από τρία λάθη να τιμωρούνται», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι».

Παράλληλα, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη χρήση του VAR. «Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε μερικούς βαθμούς παραπάνω αν το VAR χρησιμοποιείτο σωστά. Θα μας είχαν δοθεί κάποια πέναλτι και θα ήμασταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Εγώ θα έβγαζα τους διαιτητές από τον έλεγχο του VAR και θα έβαζα στη θέση τους προπονητές ή κριτές, που δεν έχουν καμία σχέση με τη λίγκα. Επίσης θα έδινα στους διαιτητές τη δυνατότητα να ζητήσουν από δύο φορές σε κάθε αγώνα την εξέταση του βίντεο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x