Γερμανία

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Χούμελς η Ντόρτμουντ!

Το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταγραφική της ενίσχυση θα διαθέσει αυτό το καλοκαίρι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία φαίνεται πως έχει βρει ήδη τον διάδοχο του Ματς Χούμελς.

Κινήσεις για να -προσπαθήσει να- χτυπήσει την Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζει η Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Όπως αναφέρει η «BILD», οι Τόμας Τούχελ (προπονητής) και Μίκαελ Ζορτς (αθλητικός διευθυντής) θα έχουν ένα ποσό κοντά στα 135 εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστούν στο μεταγραφικό παζάρι και να πάρουν παίκτες που θα κάνουν την ομάδα ικανή να «χτυπήσει» στα ίσια την Μπάγερν Μονάχου.

Βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας, ο κόουτς των Βεστφαλών έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του Ματς Χούμελς και έχει ζητήσει την απόκτηση του Μαρκ Μπάρτρα από την Μπαρτσελόνα, μια περίπτωση αρκετά προσιτή οικονομικά και εφικτή μιας και ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη.

Η ρήτρα του Ισπανού στόπερ έπεσε προ ημερών στα 8 εκατ. ευρώ καθώς δεν «έπιασε» έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων και ο Γερμανός τεχνικός θεωρεί ότι διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα να διακριθεί στη Bundesliga, ενώ στα «συν» του είναι και το γεγονός ότι έχει ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο Μπάρτρα, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα από το 2002 και αποτελεί ουσιαστικά προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, έπαιξε φέτος σε 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (1.196 λεπτά), σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας μια ασίστ.

Πλην του Μπάρτρα, η Ντόρτμουντ συνεχίζει να «χτενίζει» την αγορά για παίκτες που θα την βοηθήσουν να διεκδικήσει και πάλι τόσο τους εγχώριους τίτλους, όσο και κάποιον ευρωπαϊκό. Μετά την πώληση των Χούμελς και Γκιντογκάν, άλλωστε, έχει το -οικονομικό- περιθώριο.

Σύμφωνα πάντα με την «BILD», την πόρτα της εξόδου αναμένεται να ακολουθήσουν οι Αντρέ Ράμος, Νέβεν Σούμποτιτς, Μόριτς Λάιτνερ και Τζου Χου Παρκ, ενώ πλην του Μπάρτρα, στο στόχαστρο της Μπορούσια είναι οι Σεμπάστιαν Ρόντε, Εμρέ Μορ και Ράφαελ Γκερέιρο.

Τέλος, όσον αφορά τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι, η δευτεραθλήτρια Γερμανίας όμως δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για προτάσεις μικρότερες των 80 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x