Γερμανία

Κ. Παπαδόπουλος: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Δικαιωμένος με την απόφασή του να μεταβεί στη Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις πρώτες του μέρες στη χώρα, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Δικαιωμένος με την απόφασή του να μεταβεί στη Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις πρώτες του μέρες στη χώρα, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής ομάδας για τον εγκλιματισμό του στη χώρα, τις συμβουλές του Βασίλη Πλιάτσικα, αλλά και τις εξοντωτικές προπονήσεις που επιβάλλει στους ποδοσφαιριστές ο Φέλιξ Μάγκατ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 18χρονου στόπερ:

Κυριάκο, καλώς όρισες στη Σάλκε. Είσαι μόλις 18 ετών, αλλά δείχνεις περισσότερο ώριμος για την ηλικία σου.

«Αυτό θα το πουν άλλοι. Είμαι νέος, αλλά παρόλα αυτά δεν έχω κανένα πρόβλημα που άφησα την Ελλάδα για να αγωνιστώ στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο ερχομός μου στη Σάλκε είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, διότι το πρωτάθλημα που συμμετάσχει είναι ένα από τα πιο δυνατά του κόσμου. Ανέκαθεν παρακολουθούσα το γερμανικό ποδόσφαιρο και πάντα ήθελα να παίξω εκεί. Μόλις μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία, την άρπαξα. Ειδικά από τη στιγμή που η Σάλκε δεν είναι άγνωστη ομάδα».

Θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στον εγκλιματισμό σου;

«Ελπίζω όχι. Γνωρίζω τους νέους μου συμπαίκτες και προηγουμένως είχα ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της Σάλκε για τον καθένα τους. Δυστυχώς δεν μιλάω γερμανικά, αλλά μόνο αγγλικά. Όλα όμως κυλούν αρκετά καλά. Μοιράζομαι το ίδιο δωμάτιο στην προετοιμασία με τον Λούκας Σμιτζ. Θα με βοηθήσει πολύ. Επίσης, χάρη σε εκείνον αρχίζω να καταλαβαίνω τι εστί Σάλκε. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας. Στον Ολυμπιακό οι οπαδοί βρίσκονταν πάντα στο πλευρό της ομάδας και στη Σάλκε συμβαίνει το ίδιο».

Μίλησες προτού υπογράψεις με τον συμπατριώτη σου, Βασίλη Πλιάτσικα, ο οποίος αγωνίζεται από πέρυσι στην Μπουντεσλίγκα;

«Φυσικά. Γνωριζόμαστε καλά με τον Βασίλη. Μου είπε πόσο πολύ του αρέσει να βρίσκεται στο Γκελσενκίρχεν. Λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής, μου έδειξε την πόλη. Τώρα όμως έχει επιστρέψει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το πρόγραμμα του. Προηγουμένως, μου έδειξε ένα ελληνικό εστιατόριο (γέλια). Κάτι σαν το σπίτι μου…»

Βρήκες σπίτι;

«Όχι, δεν βρήκα χρόνο. Είμαι μόλις από τις 21 Ιουνίου στη Γερμανία. Αρχικά μένω στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει για την προετοιμασία της η ομάδα. Εννοείται, όμως, ότι θα ήθελα το δικό μου διαμέρισμα, πιο πολύ διότι δέχομαι συχνές επισκέψεις από την Ελλάδα. Στην αρχή η μητέρα μου θα έρθει στο Γκελσενκίρχεν, όπως και ο αδελφός μου. Είμαι χαρούμενος, διότι έτσι το να εγκλιματιστώ σε μια ξένη χώρα δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Μην ξεχνάμε ότι είμαι 18 χρονών».

Ο Φέλιξ Μάγκατ μιλά με εξαιρετικά λόγια για τις ικανότητές σου. Πώς προέκυψε η επικοινωνία με τη Σάλκε;

«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Απλά ήξερα ότι έρχονταν συχνά σκάουτερ για να με παρακολουθήσουν. Στην πρώτη μου συνομιλία με τον Φέλιξ Μάγκατ, είχα το προαίσθημα ότι με ήθελε στην ομάδα του. Υπήρχαν αρκετές ερωτήσεις από άλλες ομάδες της Ευρώπης, αλλά γρήγορα μου έγινε ξεκάθαρος: Σε θέλω στη Σάλκε».

Θα υπάρξει μεγάλος συναγωνισμός στην άμυνα, διότι η Σάλκε έχει περίπου μισή ντουζίνα κεντρικούς αμυντικούς. Φοβάσαι;

«Όχι. Μου αρέσει ο μεγάλος συναγωνισμός, διότι θα με βοηθήσει περισσότερο να εξελιχθώ. Πρώτα από όλα θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό φυσικά με την πολλή εξάσκηση. Αλλά αν ο προπονητής θεωρήσει ότι είμαι έτοιμος να ξεκινήσω, θα το κάνω».

Μιλώντας για την προπόνηση, υπάρχουν διαφορές από του Ολυμπιακού;

«Σε όλους τους τομείς (γέλια). Όσα κάναμε στο Μπόρκουμ ήταν για μένα πολύ, πολύ δύσκολα. Περισσότερο απ’ ότι στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να ανταπεξέλθω. Σε τελική ανάλυση βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και θα φανούν τα θετικά στη διάρκεια της σεζόν. Για αυτό είμαι σίγουρος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x