Γερμανία

Δικαιώθηκαν οι αντιδράσεις των οπαδών: Δεν προχωρά η αναζήτηση επενδυτή σε Bundesliga και Β' κατηγορία!

Η DFL ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει για την ανεύρεση επενδυτή για Bundesliga & 2.Bundesliga, στον απόηχο των αντιδράσεων των οπαδών.

Τα... μπαλάκια τένις που έριξαν, μεταξύ άλλων, οι οπαδοί δεκάδων ομάδων της Bundesliga και της 2.Bundesliga στα γήπεδα τον τελευταίο καιρό έφεραν αποτέλεσμα!

Βλέπετε, η DFL ανακοίνωσε πως η αναζήτηση για επενδυτή που θα ενίσχυε τις δύο μεγάλες κατηγορίες σταμάτησε, καθώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Η γερμανική λίγκα εξέτζε συνεργασίες που θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έσοδα, με τους Γερμανούς οπαδούς να διαμαρτύρονται θέλοντας να κρατήσουν το ποδόσφαιρο μακριά από την «υπερ-εμπορευματοποίησή του».

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία εξακολουθεί αν βρίσκεται σε ισχύ ο κανονισμός 50+1, που εμποδίζει μεγαλοεπιχειρηματίες να πάρουν τον έλεγχο των συλλόγων – με εξαιρέσεις όπως η Βόλφσμπουργκ, η Χόφενχαϊμ και η Λεβερκούζεν.

Η ανακοίνωση της εγκατάλειψης των πλάνων της λίγκας έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους Γερμανούς οπαδούς και όχι μόνο, ως μία μεγάλη νίκη των φιλάθλων κατά της εμπορευματοποίησης του αθλήματος.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x