Γερμανία

Ο Χάρι Κέιν πιάνει ασύλληπτους αριθμούς συμμετοχής σε γκολ στη Bundesliga

Ο Χάρι Κέιν «υπέγραψε» τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου στο Βόλφσμπουργκ με το 21ο τέρμα στο γερμανικό πρωτάθλημα και μαζί με τις πέντε ασίστ «σπάει» τα κοντέρ συμμετοχών σε γκολ.

Ο Χάρι Κέιν άφησε το καλοκαίρι την αγαπημένη του Τότεναμ για την Μπάγερν Μονάχου, όχι μόνο για να αποδείξει και εκεί την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά κυρίως για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Η θέση του στην ελίτ των σέντερ φορ γνωστή και η κορυφή στον πίνακα των σκόρερς της Bundesliga αναμενόμενη. Στο φινάλε του πρώτου γύρου, με τη Μπάγερν να «χρωστάει» ένα παιχνίδι κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, ο Κέιν μετράει ήδη 21 τέρματα.



Ασύλληπτο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που αφήνει τη σιγουριά της Αγγλίας. Στη Μπάγερν του Τόμας Τούχελ ο Χάρι Κέιν αγωνίζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως στους «Πετεινούς». Συμμετέχει στην οργανωμένη ανάπτυξη της ομάδας, κατεβαίνει χαμηλά στο χώρο του κέντρου για να πάρει πάσες και με τη διορατικότητα που τον διακρίνει να ανοίξει χώρους και να κάνει μεγάλες μεταβιβάσεις. Έτσι δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ στους συμπαίκτες του.

Οι πέντε ασίστ μπορεί να φαίνονται λίγες, όμως μαζί με τα 21 τέρματα, έχει φτάσει πια τις 26 συμμετοχές σε γκολ, όσες είχε την περασμένη σεζόν ο πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία, Κολό Μουανί. Ο πρώην επιθετικός της Άιντραχτ και νυν της Παρί Σεν Ζερμέν έπιασε τον συγκεκριμένο αριθμό σε ολόκληρο το πρωτάθλημα της αγωνιστικής χρονιάς 2022/23!



Τον Κέιν ακολουθούν οι εντυπωσιακοί φέτος Σερού Γκιρασί και Βίκτορ Μπόνιφεϊς. Ο σέντερ φορ της Στουτγκάρδης έχει καταγράψει 17 γκολ και μία ασίστ, ενώ αυτός της Λεβερκούζεν 10 γκολ και επτά ασίστ.

Όσο αφορά αποκλειστικά το σκοράρισμα και το απόλυτο ρεκόρ που απειλεί ο Κέιν, αυτό ανήκει στον «προκάτοχο» της βαυαρικής επίθεσης Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός με 41 γκολ τη σεζόν 2020/21 προσπέρασε τον Γκερντ Μίλερ των 40 το 1972. Εφόσον, ο Χάρι Κέιν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ιστορία των γερμανικών γηπέδων ως ο κορυφαίος σκόρερ ever.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x