Γερμανία

Τζόλης: «Ο μεγάλος στόχος μου να παίξω στην Βundesliga, στην Αγγλία δεν χαιρόμουν το ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη στην Bild παραχώρησε ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας!

Συνέντευξη στη γερμανική «Bild» παραχώρησε ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φορώντας τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ!

Ο νεαρός επιθετικός έχει 8 γκολ με 2 ασίστ στα 13 παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ενώ έχει επίσης σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας Κ21!

Δανεικός στη Φορτούνα από τη Νόριτς, ο Τζόλης αποκάλυψε τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από το αγωνιστεί στην Bundesliga, ενώ μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Αγγλία, όπου έπαιζε σπάνια και είχε πάψει να χαίρεται το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός επιθετικός:

Για την κίνηση που πραγματοποιεί αρκετά συχνά στο γήπεδο και θυμίζει τους Ρόμπεν και Ριμπερί: «Την εξασκώ ξανά και ξανά, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μου. Προπονούμαι συχνά και στη διάρκεια του καλοκαιριού, στις διακοπές στην Ελλάδα. Η κίνηση με ενθουσίαζε ως παιδί. Προπονώ και το αριστερό πόδι μου, διαρκώς μαθαίνω νέες ντρίμπλες και ξαφνικές κινήσεις, ώστε οι αμυντικοί να μην προσαρμόζονται πάνω μου. Για να γίνω καλός όπως ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, πρέπει να προπονηθώ πολύ».

Για τα παιδικά του ινδάλματα: «Ως παιδί, μου άρεσαν το ίδιο οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Τώρα θαυμάζω περισσότερο τον Ρονάλντο, που ακόμα θέλει να βελτιώνεται, στα 38 του. Ποτέ δεν σταματά να δουλεύει. Η νοοτροπία του Ρονάλντο είναι υποδειγματική για μένα. Βλέπω επίσης όλο και περισσότερο τους εξτρέμ στο Champions League, για παράδειγμα. Πώς κινούνται, πώς κουβαλούν την μπάλα, πώς ντριμπλάρουν, πότε ακριβώς πασάρουν. Θέλω να φροντίσω αυτές τις λεπτομέρειες. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι αυτήν τη στιγμή το μέτρο των πάντων, αλλά είμαι ενθουσιασμένος και με έναν Γερμανό, τον Λιρόι Σανέ της Μπάγερν. Είναι δύσκολο να μάθω γιατί είναι πολύ γρήγορος. Η ταχύτητα και η ευφυΐα του στο παιχνίδι με εντυπωσιάζει».

Για το πότε θα βρεθεί στην Bundesliga κι αν αυτό θα συμβεί με τη Φορτούνα: «Είναι ο μεγάλος στόχος μου. Θέλω να πάω εκεί 100%. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον, αλλά αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου στο Ντίσελντορφ. Μου αρέσει πολύ εδώ. Το σημαντικό είναι να απολαύσω τους επόμενους μήνες με την ομάδα, να είμαι βασικός, να βοηθ΄σω με ασίστ και γκολ για να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Λατρεύω το ποδόσφαιρο. Χάρη στη Φορτούνα, το απολαμβάνω ξανά».

Για την παρουσία του στη Νόριτς: «Δυστυχώς, στην Αγγλία δεν αισθανόμουν καλά. Δεν είχα χαρά για το ποδόσφαιρο. Σπάνια έπαιζα και δεν είχα αυτοπεποίθηση όπως εδώ. Ακόμα και στα δύσκολα, είχα εκτίμηση από τη Φορτούνα και δεν έμεινα εκτός. Ύστερα από μία σειρά καλών εμφανίσεων, είχα πολύ κακή απόδοση στην Καϊζερσλάουτερν πρόσφατα. Ύστερα από τέτοια απόδοση, φυσιολογικά βγαίνεις αλλαγή. Αλλά ο προπονητής με βοήθησε και μου μίλησε πολύ στην προπόνηση. Μου είπε 'δεν μπορείς να το πάρεις πίσω, κοίτα μπροστά'. Εξεπλάγην που βρέθηκα ξανά στο αρχικό σχήμα του επόμενου αγώνα. Γνώριζα ότι μπορούσα να ανταπεξέρθω, αλλά μου δόθηκε κι η ευκαιρία. Είμαι τυχερός που έχω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Ποτέ δεν έχω βιώσει τέτοια αλληλεγγύη, ακόμα κι εκτός γηπέδου. Συναντιόμαστε συχνά και πρόσφατα είδα με μερικούς παίκτες τους αγώνες της Ντόρτμουντ με τη Νιούκαστλ και της Μίλαν με την Παρί στο Champions League. Ο Ίσακ Γιοχάνεσον μας μαγείρεψε. Έχω πει ήδη στα παιδιά ότι την επόμενη φορά θα μαγειρέψω εγώ. Η σπεσιαλιτέ μου είναι σολομός, μπριζόλες, πατάτες, λαχανικά και σαλάτες. Είναι ωραία συνήθεια να έρχομαι σπίτι από την προπόνηση και να ετοιμάζω κάτι λαχταριστό».

Για το αν έχει γούρια πριν από τους αγώνες: «Είμαι λίγο προληπτικός. Πάντα πατάω στο χορτάρι με το δεξί πόδι πρώτα. Έχω επίσης ένα τελετουργικό που έχει να κάνει με την πίστη μου κι ένα που υποτίθεται με προστατεύει και διώχνει το κακό μάτι. Το κρατάω για τον εαυτό μου, ειδάλλως δεν θα λειτουργήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x