Stoiximan Super League

Δοκάρι και αποβολή «κόλλησαν» τον Λεβαδειακό

Χωρίς νικητή έληξε το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τη Λαμία (0-0), με την ομάδα της Βοιωτίας να «κολλάει» στο δοκάρι από το πλασέ του Τριποτσέρη (43’) και την αποβολή του Μεντί (62’).

Μια ομάδα διεκδίκησε τη νίκη στο ματς ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τη Λαμία και αυτοί ήταν οι γηπεδούχοι, που τελικά «κόλλησαν» για συγκεκριμένους λόγους στο μηδέν (0-0).

Το σύνολο του Ζοσέ Ανιγκό κυριάρχησε σε κάθε μέρος του γηπέδου είχε τις κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο στη σημαντικότερη στιγμή του στο 42', ο Τριποτσέρης ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' μέρος ο Λεβαδειακός είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με τις κεφαλιές των Τριποτσέρη και Γιακουμάκη, δείχνοντας ότι στο ίδιο τέμπο θα μπορούσε να βρει το γκολ, αλλά στο 62' η αποβολή του Μεντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα διαφοροποίησε τα δεδομένα.

Οι Βοιωτοί δεν μπορούσαν να βγουν με την ίδια ευκολία στην επίθεση, την ίδια στιγμή που η Λαμία δεν ήθελε να διακινδυνεύσει το παραμικρό με συνέπεια να μην κυνηγήσει το γκολ και έτσι το 0-0 ήταν φυσική απόρροια της εικόνας του ματς.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία, καθώς έπιασε τον Πανιώνιο στην 5η θέση με 15 βαθμούς, με τους Λαμιώτες διατηρούν απόσταση από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός έδειξε ότι θα επιδιώξει να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και το κατάφερε, αφού η Λαμία ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, ειδικότερα στο πρώτο τέταρτο του ματς.

Μόλις στο 3’ ο Μπελγκαζουανί έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ ενώ η σπουδαιότερη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 7’ με τον Μεντί να νικά τους πάντες στον αέρα από το κόρνερ του Τόνι Σίλβα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Χαρακτηριστικό της επιθετικής τάσης του Λεβαδειακού ήταν ότι μόλις στο 10’ είχε κερδίσει 4 κόρνερ, με τη Λαμία να μην έχει περάσει ούτε λεπτό τη σέντρα. Η κατάσταση βέβαια ισορρόπησε από το 20’ και μετά, με τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους, εξασθενώντας την πίεση που τους ασκούσαν οι Βοιωτοί.

Τα συνεχόμενα φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής διαμόρφωσαν το μοτίβο και το ρυθμό του ματς και οι επικίνδυνες στιγμές προς τα αντίπαλα καρέ προκαλούνταν μόνο από στημένες φάσεις, μία εκ των οποίων έφερε την πιο κλασική ευκαιρία στο ματς για τον Λεβαδειακό. Συγκεκριμένα, στο 43’ ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τριποτσέρης που έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, σημάδεψε το δοκάρι.

Με την καλή εμφάνιση του α’ ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός βγήκε στο β’ μέρος με την ίδια ένταση για να βρει το γκολ, που εν πολλοίς θα του χάριζε και τη νίκη, αφού η Λαμία το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται. Στο 50’ ο Μεντί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιακουμάκης που οριζοντιώθηκε για να πάρει την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 54’ και πάλι ο Τριποτσέρης έπιασε την κεφαλιά, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε στο 62’, όταν ο Μεντί είδε –σωστά- τη δεύτερη κίτρινη στο ματς, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Λαμία δεν θέλησε να ρισκάρει τίποτα, αφού και πάλι άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Λεβαδειακό, χωρίς φυσικά να μπορεί να δημιουργήσει με παίκτη λιγότερο.

Με αυτή την εικόνα, το τελευταίο μισάωρο του ματς, ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, με το 0-0 να είναι η φυσική του κατάληξη, που άφησε και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νουάνκο (76’ Νιάσε), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (73’ Σουμπίνιο), Τόνι Σίλβα (64’ Φαβάρο), Γιακουμάκης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος – Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης – Όμο, Μπλάζιτς (82’ Αναστασόπουλος) – Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (59’ Τσούκαλος) – Βάντερσον (84’ Φράγκος)

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος
Α’ βοηθός: Νικόλαος Σάββας
Β’ βοηθός: Γεώργιος Κελαζόγλου
4ος: Άγγελος Ζαραβίνος

To LIVE της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x