Europa League

Βάσεις πρόκρισης για Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Με καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στην Κροατία στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League και πήρε ένα προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στο «Μάξιμιρ» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa League και απέκτησε ένα προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς του «Ντα Λουζ» την επόμενη Πέμπτη.

Οι πρωταθλητές Κροατίας ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και σκόραραν με το πέναλτι του Πέτκοβιτς.

Οι πρωταθλητές Κροατίας ξεκίνησαν δυνατά και πίεσαν τους «αετούς» και την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και έχασαν τέσσερις ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έτσι, στο 36’, ο Ρούμπεν Ντίας έκανε πέναλτι στον Ολμο και ο Πέτκοβιτς ευστόχησε και έκανε το 1-0, δικαιώνοντας τις προσπάθειες των συμπαικτών του σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στην εστία των Λουζιτανών που δεν είχαν μπει ποτέ στο τερέν του «Μάξιμιρ». Όμως, κάποια στιγμή οι «αετοί» «ξύπνησαν» και με την είσοδο του Ζέντσον Φερνάντες άρχισαν να πιέζουν την εστία του Λιβάκοβιτς.

Οι Πορτογάλοι επέβαλλαν το ρυθμό τους, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν, πλην της ευκαιρίας του Γκριμάλντο στο 84’. Ο Ορσιτς απάντησε με μα καλή ευκαιρία στο 89’ και η Ντιναμό πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x