Stoiximan Super League

Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια κυριαρχία στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει και κέρδη από το ματς, όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο έχοντας ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ. Κι έχει κέρδη γιατί πολύ απλά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το χθεσινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη έχει «διπλή ανάγνωση». Από την μία πλευρά υπάρχει το αποτέλεσμα και είναι σίγουρα σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Φάληρο. Ακόμα πιο σημαντικό με την αγωνιστική εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες.

Κι αυτή είναι η δεύτερη «ανάγνωση» στο παιχνίδι. Και είναι χωρίς αμφιβολία μια πολύ χρήσιμη ανάγνωση, γιατί πολύ απλά μπορεί να προσφέρει πολλά αναφορικά με την δημιουργία μιας (πρώτης) εικόνας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κι εδώ ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος κόντρα στον αντίπαλο του. Για την ακρίβεια είχαμε χρόνια να δούμε μια από τις δύο ομάδες να κυριαρχεί με τόσο εμφατικό τρόπο, σε ντέρμπι των δύο ομάδων. Και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν με την απόδοση τους ότι έκαναν ότι ήθελαν τον ΠΑΟΚ. Έβγαλαν μια…ντουζίνα ευκαιρίες, είχαν 23 τελικές και παράλληλα έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει και κέρδη από το ματς, όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο έχοντας ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ. Κι έχει κέρδη γιατί πολύ απλά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έφτανε με ευκολία ότι ώρα ήθελε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και απειλούσε. Είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Με παιχνίδι ένας μ’ έναν αλλά και με στατικές φάσεις.

Προφανώς και μιλάμε για ένα παιχνίδι που η στατιστική δεν λέει την αλήθεια. 23 – 4 ήταν οι τελικές αλλά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να χτίσει από την αρχή. Και το κάνει σωστά. Το κάνει με ωραίο, ποδοσφαιρικό τρόπο. Φάνηκε αυτό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, άσχετα με το αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τους ερυθρόλευκους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς οφείλει να συνεχίσει την δουλειά που κάνει στο Ρέντη. Του το έδειξε ο κόσμος στο φινάλε του ματς με το πολύ ζεστό χειροκρότημα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια. Ο κόσμος τους αποθέωσε μετά το τέλος του ματς κι αυτό λέει πολλά.

Είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει μια μεγάλη νίκη, αν είχαν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ αλλά αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έκαναν στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κι επειδή στο ποδόσφαιρο η μπάλα δεν θα είναι πάντα κόντρα όπως ήταν χθες για τον Ολυμπιακό, αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του Πειραιά είναι να συνεχίσει την σκληρή δουλειά. Το πλάνο είναι ξεκάθαρα προς την σωστή κατεύθυνση κι αυτό είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Φάνηκε στο χειροκρότημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x