Stoiximan Super League

Εξαιρετικός Φορτούνης, σίφουνας ο Ποντένσε, άφαντος ο Λάζαρος

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες-Χ το ντέρμπι και κριτικάρει την ατομική απόδοση ποδοσφαιριστών και προπονητή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι ανάμεσα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το sport-fm.gr κριτικάρει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και επισημαίνει την τρομερή εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, το σαρωτικό β’ μέρος του Ποντένσε, αλλά και την σταθερότητα της άμυνας και του Γιαννιώτη. Τραγική εμφάνιση Λάζαρου.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: 7.5
Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού είχε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και υποχρεώθηκε σε πολύ δύσκολη επέμβαση στο 14’ στο σουτ του Λιβάια, ενώ είχε καλές αντιδράσεις στα μακρινά σουτ τον Μπακασέτα και Γκάλο. Στη φάση του γκολ εκτελείται με κεφαλιά, δεν φέρει ευθύνη.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: 5.5
Πολύ περιορισμένος από την πλευρά του ο Ομάρ, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο σύνολο του ματς. Είχε αρκετά προβλήματα ειδικά από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Μπογέ.

ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ: 6.5
Αρκετά καλή εμφάνιση από τον Τυνήσιο που έδωσε πολλές μάχες ειδικά με τον Μάρκο Λιβάια, τον εκνεύρισε με αποτέλεσμα να τον φορτώσει και μια κίτρινη κάρτα. Καθοριστική παρέμβαση και σε μια φάση με τον Κλωναρίδη στην αρχή του ματς.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: 7
Πολύ καλή εμφάνιση από τον διεθνή Σέρβο στόπερ. Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η ΑΕΚ πήγε αρκετά να παίξει με ψηλό παιχνίδι. Από δική του εξαιρετική ντρίπλα ξεκινάει η φάση για το δοκάρι του Χασάν.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ: 6
Είχε αρκετά θέματα στο πρώτο μέρος με τους Γκάλο και Μπακάκη στο πρώτο μέρος και αυτό γιατί τον άφηνε και ακάλυπτο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που δεν είχε επιστροφές. Ανέβηκε στην επανάληψη, όπου είχε πιο πολλές ανόδους από τον Ομάρ.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΝΤΟΣ ΣΑΝΤΟΣ: 6.5
Ο Γκιγιέρμε θα έπαιρνε υψηλό βαθμό, γιατί η άνοδος του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταλυτική, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σταθεροποιηθεί στο κέντρο και να φτάσει κοντά στη νίκη, ωστόσο του μειώνει τον βαθμό, το γεγονός ότι νικιέται κατά κράτος από τον Μπακασέτα, στη φάση της ισοφάρισης.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: 5.5
Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο μέσος από τη Γουινέα, έχασε πολλές μονομαχίες στο πρώτο μέρος, παίζοντας κυρίως σαν εσωτερικό χαφ και όχι σαν κυρίως κόφτης, ευθύνη που είχε ο Γκιγιέρμε. Δεν ήταν από τα καλύτερα του παιχνίδια.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: 4
Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος ο Λάζαρος που μπορεί να περίμενε πώς και πώς το ματς για να δώσει απαντήσεις , αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Φετφατζίδη στο 75’ και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει και νωρίτερα.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: 8
Μεγάλο παιχνίδι από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που βγάζει με ασίστ στο τετ-α-τετ τον Χασάν και βάζει ένα πανέμορφο γκολ, ζωγραφίζοντας τον Μπάρκα. Η αντικατάσταση του οφείλεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ενόχληση στα πλευρά, φάνηκε η έξοδος του στο φινάλε του ματς και κόστισε στον Ολυμπιακό.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: 7.5
Ο Πορτογάλος έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και ήταν κρίμα για εκείνον, για την φάση με την κούρσα των 75 μέτρων που έχει κάνει όπου έφτιαξε την ευκαιρία του Φετφατζίδη. Στρώνει στη φάση του γκολ την μπάλα στον Φορτούνη, έχει μια απίθανη προσποίηση στον Λαμπρόπουλο στη φάση της κεφαλιάς του Χασάν, όπου αναγκάζει τον αντίπαλο να πέσει με τον πισινό.

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: 6
Είναι άδικη σε ένα μεγάλο βαθμό η κριτική που του γίνεται. Είναι άτυχος στη φάση του δοκαριού, όπου έχει κάνει ωραία κίνηση, ενώ βγάζει και την κεφαλιά στη σέντρα του Ποντένσε. Βοήθησε και στα στημένα στην άμυνα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: 3


Μπήκε στη θέση του Λάζαρου, είχε την μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει το τρίποντο στον Ολυμπιακό, αλλά δεν το κατόρθωσε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Γενικά και με την παρουσία του δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ: 5

Είχε μια-δύο καλές ενέργειες αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια μπαλιά ώστε να τελειώσει ο Ολυμπιακός το ματς. Έδωσε κάμποσες μάχες στο διάστημα που μπήκε σαν αλλαγή.

ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ: 7

Μπαίνει ελάχιστα αλλά προλαβαίνει να δώσει ασίστ, αντί να σπεύσει να τελειώσει μόνος του την φάση στο 94’. Είναι σπουδαίος παίκτης και ίσως στο ματς αυτό η δική του χρησιμοποίηση που ταίριαζε περισσότερο στο βασικό σχήμα απόψε.

Ο ΚΟΟΥΤΣ

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: 6.5


Ο Μαρτίνς φρόντισε σήμερα να παρουσιάσει μια σφιχτή ομάδα, με έναν ελλιπέστατο αντίπαλο απέναντι του. Επαιξε με ένα σχήμα που επιθετικά έμοιαζε περισσότερο με 4-3-3, πήγε πολύ καλά το δεύτερο μέρος στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά πάλι οι αλλαγές έγιναν αργά. Ο Λάζαρος έπρεπε να είχε αντικατασταθεί νωρίτερα. Για την αλλαγή του Φορτούνη, η δικαιολογία είναι πως ο αρχηγός είχε θλάση στα πλευρά, ωστόσο εκεί ίσως έπρεπε να περάσει ο Νάτχο. Χάθηκε η συνοχή του κέντρου μετά το 80’, ενώ ο Γκερέρο σε ματς που ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα από το 58’, ίσως θα έπρεπε να έχει περάσει νωρίτερα στο ματς, αφού θα έβρισκε πιο εύκολα χώρους από τον Χασάν. Πάντως ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι καλά δουλεμένος σε φυσική κατάσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x