Stoiximan Super League

Προτάθηκε, αλλά δύσκολο του Ντιόπ στον Παναθηναϊκό - Πάντα σε πρώτο πλάνο Ενόχ και Σιλά

Μία εξαιρετική -αλλά και πολύ δύσκολη- περίπτωση προτάθηκε στον Παναθηναϊκό για τον αντικαταστάτη του Ζέκα. Ο λόγος, για τον 31χρονο Παπακούλι Ντιόπ της Εσπανιόλ. Παραμένουν ψηλά στη λίστα Ενόχ-Σιλά.

Με την πώληση του Κάρλος Ζέκα να είναι ακόμη… φρέσκια και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ξεκίνησε, καταλαβαίνει κανείς, αφενός ότι στον Παναθηναϊκό γίνεται ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα το κενό του 28χρονου και αφετέρου πως, τις τελευταίες ώρες, καταφθάνουν συνεχώς προτάσεις στην ομάδα για τον αντικαταστάτη του.

Νωρίτερα, διαβάσατε για την πολύ δύσκολη περίπτωση του Νικολάς Μπουρντίσο (για την ενίσχυση στην άμυνα, βέβαια), στην οποία έρχεται να προστεθεί τώρα ακόμη μία, ίσως πιο δύσκολη, εκείνη του Παπακούλι Ντιόπ της Εσπανιόλ!

Όσοι έχουν «γερή» μνήμη, θα θυμούνται πως ο 31χρονος, σήμερα, Αφρικανός «έπαιξε» πολύ δυνατά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού προ τριετίας, ώστε να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Σάμαρη -ο οποίος είχε… κουνήσει μαντήλι για χάρη της Μπενφίκα.

O ύψους 1,80μ. αμυντικός χαφ, ωστόσο, παρέμεινε στη Λεβάντε, την οποία αποχαιρέτησε, τελικά, το καλοκαίρι του 2015, μετακομίζοντας στη Βαρκελώνη, με την Εσπανιόλ να «σκάει» 2,5 εκατ. ευρώ στον σύλλογο της Βαλένθια!

Στους Καταλανούς, λοιπόν, ο Ντιόπ έχει αγωνιστεί 48 φορές την τελευταία διετία, έχοντας βρεις δίχτυα άλλες τρεις και γενικώς, έχει πολύ ενεργό ρόλο στην ομάδα του. Γεγονός, φυσικά, που, όπως προείπαμε, κάνει πάρα πολύ δύσκολη την περίπτωσή του για τον Παναθηναϊκό…

Στην Ισπανία, εξάλλου, ο Ντιόπ… βγάζει το ψωμί του πολλά χρόνια τώρα, από το 2008 συγκεκριμένα, όταν η Ταραγόνα τον απέκτησε από τη γαλλική Τουρ, αλλά για μόλις έναν χρόνο, αφού η Σαντατέρ τον αγόρασε το 2009, με τον 20 φορές διεθνή Σενεγαλέζο να παραμένει στην ομώνυμη πόλη ως το 2012.






Από εκεί και πέρα, πάντα σε πρώτο πλάνο για τον αντι-Ζέκα παραμένουν οι Ενόχ και Σιλά, όπως έχει μεταδώσει από το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8) στον ΣΠΟΡ FM ο Τάσος Νικολογιάννης.

Οι «πράσινοι» έχουν ξεχωρίσει τον 31χρονο Καμερουνέζο Εγιόνγκ Ενόχ, που είναι ελεύθερος, αλλά και τον 27χρονο Γάλλο (με ρίζες από το Μάλι) Γιακούμπα Σιλά, που ανήκει στη Ρεν και αναμένονται άμεσα εξελίξεις…

Ο Ενόχ, να θυμίσουμε, έχει μία αξιόλογη καριέρα πίσω του, καθώς από το 2008 μέχρι το 2014 ανήκε στον Άγιαξ, ενώ έχει περάσει από Φούλαμ και Αντάλιασπορ. Μετρά 51 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική Καμερούν, ενώ την περασμένη περίοδο είχε 25 εμφανίσεις με τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Σιλά, από την άλλη, που έχει γεννηθεί στη Γαλλία, αλλά είναι διεθνής με το Μάλι (28 φορές), έχει παίξει σε Κλερμόν, Άστον Βίλα, Ερτσίγεσπορ και Ρεν, στην οποία ανήκει με συμβόλαιο μέχρι το 2019. Την περασμένη σεζόν έπαιξε δανεικός στη Μονπελιέ έχοντας 20 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x