Stoiximan Super League

Εκτελεστής Πρίγιοβιτς, μαγεία Μπίσεσβαρ και στο +8 ο ΠΑΟΚ

Αφήνοντας πίσω του το ματς με την ΜΠΑΤΕ, ο ΠΑΟΚ πέρασε με άγχος από τη Λιβαδειά (1-2), έχοντας σκόρερ τους Πρίγιοβιτς (41’), Μπίσεσβαρ (46’) και διατήρησε τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Συνεχίζει ακάθεκτος για την εκπλήρωση του μεγάλου του στόχου, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ!

Αρνούμενος να μπει σε διαδικασία αγωνιστικής κρίσης μετά την απογοητευτική του εμφάνιση κόντρα στην ΜΠΑΤΕ, ο Δικέφαλος πέρασε με άγχος από τη Λιβαδειά, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-1.

Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς και αυτοί που έκαναν τη διαφορά ήταν οι Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ. Σε πρώτη φάση, ο Σέρβος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41’ μετουσιώνοντας σε γκολ μία στιγμή που δεν υπήρχε υπόνοια ευκαιρίας, ενώ στο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολλανδός πραγματοποίησε εξαιρετικό πλασέ κάνοντας το 2-0.

inner

Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θα έφτανε άνετα στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά επαναπαύθηκε σε αυτό το τέρμα, κάτι το οποίο το πλήρωσε στο 75’, όταν ο Ζησόπουλος με πανέμορφο γυριστό μείωσε σε 2-1, χωρίς αυτό να αλλάζει μέχρι τη λήξη του ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι μόλις στο 2’ της αναμέτρησης, ενώ δυσάρεστο γεγονός της αναμέτρησης γενικότερα ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του Βέρνμπλουμ, που πιθανότατα έχει υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η διαφορά με τον 2ο Ολυμπιακό, παραμένει στο +8 και ο ΠΑΟΚ είναι το ακλόνητο φαβορί για τον φετινό τίτλο, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του α’ γύρου.

Το ματς

Με την καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Μπίσεσβαρ επιστρέφοντας έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα στη φυσική του θέση, λόγω της απουσίας του Δημήτρη Πέλκα, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα μόλις στο 2’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο το πανέξυπνο σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Μπάγιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

inner

Ωστόσο, η... φόρα του ΠΑΟΚ διεκόπη απότομα και για τον πλέον δυσάρεστο λόγο, αφού ο Βέρνμπλουμ αντικαταστάθηκε μόλις στο 7’ με τον Σάκχοφ να παίρνει τη θέση του, με τον Δικέφαλο να χάνει σε δυναμισμό και σε ταχύτητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι Θεσσαλονικείς έκανε αρκετή ώρα για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και λίγο έλειψε να το πληρώσει, όταν στο 21’ ο Γιακουμάκης πάσαρε ωραία στον Ιωαννίδη που έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης δημιουργήθηκε η δεύτερη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ να σκοράρει, με τον Μπάγιτς να έχει την απάντηση στο αριστερό σουτ που επιχείρησε ο Ολλανδός έξω από την περιοχή.

Το πρώτο ημίχρονο όδευε με μαθηματική ακρίβεια στο 0-0, αλλά ο Πρίγιοβιτς φάνηκε ότι είναι εκεί για να στέλνει περίπατο τη λογική. Ο Σέρβος δέχθηκε μια «σκοτωμένη» μπαλιά από τον Ζαμπά, αλλά αυτός την έκανε γκολ, αφού πάνω στο γκελ της μπάλας στο χόρτο, σούταρε μην αφήνοντας οποιοδήποτε περιθώριο στον αντίπαλο γκολκίπερ για το 0-1.

inner

inner

Οι βάσεις που έψαχνε ο ΠΑΟΚ είχαν μπει... Μπορεί να μην υπήρχε κάποια τρομερή δημιουργία στο παιχνίδι του, αλλά ο Δικέφαλος ήταν αν μη τι άλλο σοβαρός, αποφεύγοντας εμφανίσεις τύπου Λαμίας. Το νερό μπήκε στο... αυλάκι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου...

Μόλις στο 46’ ο Μπίσεσβαρ, αφού κουβάλησε την μπάλα, έφτασε μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής του... κοιμισμένου Λεβαδειακού (που μάλλον είχε μείνει στα αποδυτήρια) και με εξαιρετικό πλασέ έκανε και το 2-0, με την ομάδα του να ακουμπά τη νίκη σε μια επικίνδυνο έξοδο για τη Super League.

inner

inner

Από εκείνο το σημείο και μετά, η προτεραιότητα του ΠΑΟΚ άλλαξε, προτίμησε να κυκλοφορήσει την μπάλα ώστε να ροκανίσει τον χρόνο, παρά να πετύχει ένα τρίτο γκολ, αλλά ακόμα κι έτσι, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν στο 65’ ο Ζαμπά βρέθηκε σε φάση τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Μην έχοντας τίποτα να ρισκάρει πια, ο Λεβαδειακός αποφάσισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από ένα... χαμένο παιχνίδι. Αρχικά, λοιπόν, στο 74’ έχασε μια καλή στιγμή, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Καραχάλιο, αλλά από το κόρνερ ο Λεβαδειακός σκόραρε. Συγκεκριμένα, ο Ζησόπουλος, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Ζαμπά (στα όρια της παράβασης) έκανε το γυριστό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-2, αλλά μέχρι εκεί.

inner

inner

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του προβάδισμα και το +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, περνώντας από μία επικίνδυνη έδρα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που «καιγόταν» για βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Λιάγκας, Τσαμπούρης, Καθάριος (64’ Νανγκίς), Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Ιωαννίδης, Καραχάλιος (79’ Μανγκά), Γιακουμάκης (90’ Μαρκόβσκι)

Πάγκος: Ζωγράφος, Βιντεκέρ, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα – Μαουρίσιο (81’ Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7’ λ.τ. Σάκχοφ) – Ζαμπά (85’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα – Πρίγιοβιτς

Πάγκος: Ρέι, Κίτσιου, Λημνιός, Άκπομ.

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x