Κύπελλο Ελλάδας

Εμποκού και ΠΑΟ από άλλον πλανήτη!

Με τον Εμποκού να δείχνει την μεγάλη του ποιότητα, ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση διέλυσε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στους «4» του Κυπέλλου!

«Πέταξε» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός. Στην καλύτερή της φετινή εμφάνιση, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε… φύλλο και φτερό τον Αστέρα Τρίπολης (4-0) και σκέφτεται ήδη το ματς με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα αλλά και την κλήρωση για την επόμενη φάση! Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Εμποκού, ο οποίος έδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους «πράσινους».

Ο Ρέις με το παρθενικό του τέρμα στην Ελλάδα άνοιξε το σκορ, για να γράψει το 2-0 ο Κλωναρίδης. Ο Βιγιαφάνιες σκόραρε και αυτός, για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 ο Εμποκού με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Ντοναρούμα. Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι -απογοητευτικοί- Αρκάδες λόγω αποβολής του Βιτάλι.

Το ματς



Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σαφή σκοπό στο ματς να σκοράρει ένα γρήγορο τέρμα και το πέτυχε. Πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά στην αναμέτρηση, μετά τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε μερικά μέτρα έξω από την περιοχή στον Ρέις, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση με τη μπάλα να κοντράρει στον Δημούτσο και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 1-0.



Ο Αστέρας προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ, πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά αδυνατούσε να τροφοδοτήσει τους επιτιθέμενους και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Βλαχοδήμου. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Ουζουνίδη κέρδιζαν ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έκλειναν τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό και παίζοντας ωραίο -και στρωτό- ποδόσφαιρο, έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα.

Προτού συμβεί αυτό, ο Μπεργκ απείλησε στο 23’ με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ντοναρούμα είχε σωστή θέση και εννιά λεπτά μετά, η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα των Αρκάδων. Ο Ρέις άνοιξε ωραία στον Χουλτ, αυτός έκανε το γύρισμα με τη μία, ο Βιγιαφάνιες δεν μπόρεσε με προβολή να νικήσει τον Ντοναρούμα αλλά ο Κλωναρίδης πήρε το… ριμπάουντ και τελείωσε ιδανικά τη φάση, γράφοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.



Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει σαφέστατο προβάδισμα από το πρώτο μέρος, είχε την ψυχολογία στα ύψη και έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Πίεζε ψηλά την άμυνα του Αστέρα, έκλεβε διαρκώς «μπάλες» στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαινε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση. Είχε δε, κινητήριους μοχλούς τους Εμποκού-Βιγιαφάνιες, τα δύο μπακ ανέβαιναν συνεχώς και οι Μπεργκ-Κλωναρίδης άνοιγαν με τις κινήσεις τους την αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους στην επανάληψη ήρθε στο 48’ αλλά ο Ντοναρούμα νίκησε στον Κλωναρίδη, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 61’. Ο Εμποκού με πανέξυπνη μπαλιά, έβγαλε τον Βιγιαφάνιες απέναντι από τον Ιταλό πορτιέρε, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αξιοποιεί άψογα την ασίστ του συμπαίκτη του. Πέντε λεπτά μετά ο Μπεργκ δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Ντοναρούμα να… βγάζει το τετ-α-τετ και στην αμέσως επόμενη φάση τον Βλαχοδήμο να προλαβαίνει τον Ιωαννίδη πριν πλασάρει.



Σαν να μην έφτανε για τον Αστέρα το ότι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την καλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, στην εξέλιξη της φάσης ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, με τον Ντοναρούμα να ανατρέπει τον Εμποκού. Ο Κονγκολέζος άσος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε στην άλλη γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το 4-0.



Μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε κάτι, εκτός από την αριθμητική ισορροπία αφού ο Βιτάλι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Μπεργκ. Τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 90ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης με έναν «κεραυνό» από τα 30 μέτρα, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Έτσι παρακολουθήσατε από το live του sportfm.gr την εξέλιξη του ματς


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77’ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Μαρινάκης, Μέστο, Πίσπας.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70’ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Κυριακόπουλος.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Γήπεδο: Λεωφόρος

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x