Stoiximan Super League

Ένα μεγάλο ατού στο παιχνίδι του Βαλμπουενά

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το έξτρα προσόν που διαθέτει ο Ματιέ Βαλμπουενά και μπορεί να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η μεταγραφή του Βαλμπουενά είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν έναν παίκτη που μπορεί να τους βοηθήσει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός στο μοίρασμα του παιχνιδιού και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στο γήπεδο έναν εξτρέμ με πολύ καλή οργανωτική φιλοσοφία. Έναν εξτρέμ με μυαλό δεκαριού σε ότι έχει να κάνει την τελική πάσα κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο Μαρτίνς επέμεινε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 34χρονου Γάλλου.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στο προφίλ του Βαλμπουενά, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους Πειραιώτες. Ποιο είναι αυτό; Η ικανότητα του διεθνούς ακραίου επιθετικού στις εκτελέσεις φάουλ.

Ο Βαλμπουενά έχει πολύ καλά κτυπήματα στις στατικές φάσεις και ο Ολυμπιακός θα έχει μετά τον Φορτούνη, έναν ακόμα παίκτη στο χορτάρι που θα μπορεί ν’ απειλήσει με εκτελέσεις φάουλ. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με απευθείας εκτελέσεις όσο και με καλά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Βαλμπουενά ήταν από τους παίκτες που είχαν εντολή να εκτελούν τις στατικές φάσεις όταν έπαιζε στην Μαρσέιγ. Κι εδώ ο Μαρτίνς περιμένει πολλά από το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων, γιατί είναι δεδομένο πως ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις της ομάδας του σε ότι αφορά το σκοράρισμα από στατικές φάσεις.

Ο Βαλμπουενά μπορεί λοιπόν να προσφέρει πολλά πράγματα από τις εκτελέσεις φάουλ κι αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο ποντάρει πολλά ο προπονητής των Πειραιωτών.

Είναι μάλιστα δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα δουλέψει περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι μετά τον Φορτούνη θα έχει έναν ακόμα εξαιρετικό παίκτη για τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων.

Ο Βαλμπουενά λοιπόν είναι σε θέση να δώσει πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος με την μεταγραφή του Γάλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x