Stoiximan Super League

Ένας «άλλος» Μιλιβόγεβιτς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την αγωνιστική μεταμόρφωση και την ποδοσφαιρική ωρίμανση του Λούκα Μιλοβόγεβιτς.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ήταν (και φυσικά παραμένει) μια “μηχανή που καταπίνει χιλιόμετρα” στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ήταν και είναι ο παίκτης που σηκώνει το βάρος στην ανασταλτική λειτουργία των πειραιωτών.

Είχε κι εξακολουθεί να έχει αστείρευτες δυνάμεις και αυτό το λατρεύουν οι προπονητές. Πρέπει όμως να επισημάνει κάποιος ότι τη φετινή σεζόν οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν έναν “άλλο” Μιλιβόγεβιτς, σε ότι αφορά την ωριμότητα που έχει στο παιχνίδι του ο Σέρβος μεσοαμυντικός.

Το εύκολο λάθος, η γκέλα “συνόδευε” τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού τις δύο προηγούμενες χρονιές και μάλιστα σε σημαντικά παιχνίδια. Σε ματς που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πληρώσει ακριβά τα λάθη του “Μίλι”. Αυτό ήταν και το μεγάλο μειονέκτημα του Σέρβου, καθώς μπορεί να ήταν για 89 λεπτά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και μ' ένα τεράστιο λάθος να τα γκρέμιζε όλα.

Ο φετινός “Μιλιβόγεβιτς” είναι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ένας “άλλος” παίκτης σε ότι έχει να κάνει με την ωριμότητα που επιδεικνύει ο “ερυθρόλευκος” άσος και τούτο φυσικά είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του λιμανιού. Ήταν χαρακτηριστική η εμφάνιση του 26χρονου κόφτη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που “κατάπιε” τους μέσους της ΑΕΚ.

Ο Μιλιβόγεβιτς ήταν εντυπωσιακός και στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, έχοντας μάλιστα στην “πλάτη” του και τα δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Η απόφαση του Μπέντο να τον χρησιμοποιήσει και στον αγώνα με τον Πανιώνιο αποδείχθηκε σωστή, καθώς ο “Μίλι” κάθε άλλο παρά σημάδια κούρασης εμφάνισε. Ο διεθνής άσος των πρωταθλητών “έσβησε” τον Μασούντ, ο οποίος είναι ο κινητήριος “μοχλός” για το παιχνίδι του Πανιωνίου και με τον Μασούντ εκτός ματς, οι “κυανέρυθροι” δεν θα μπορούσαν να έχουν μεγάλες απαιτήσεις κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε περίτρανα. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Σέρβος, κάνοντας το 2-0, έχει μπροστά του μια πλήρη εικόνα για την εξαιρετική απόδοση που είχε και σε αυτό το παιχνίδι ο Σέρβος.

Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια για τον Μπέντο, είναι ν' αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς ο “Μίλι” τον επόμενο μήνα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ματς για τον Ολυμπιακό, όπως για παράδειγμα οι αναμετρήσεις με Αστάνα το βράδυ της Πέμπτης και το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Λίγο αργότερα είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και γίνεται πλέον εύκολα αντιληπτό, πόσο πολύ εξαρτάται το παιχνίδι των πειραιωτών από τον Μιλιβόγεβιτς. Ο 26χρονος κόφτης των πρωταθλητών Ελλάδος δείχνει να διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού.

Αν μάλιστα ο “Μίλι” συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το όνομα του θα “παίξει” πολύ δυνατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού είναι στα πάνω του και το κυριότερο είναι φορμαρισμένος σε μια περίοδο που τον έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα του. Πολύ μεγάλη ανάγκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x