Stoiximan Super League

Επέστρεψαν Λεμονής και… Ολυμπιακός

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή του ο Τάκης Λεμονής. Ο Πλατανιάς προηγήθηκε με πέναλτι στο Καραϊσκάκη, όμως ο Ολυμπιακός «ξύπνησε» στο β' ημίχρονο και «γύρισε» το ματς, επιστρέφοντας στις νίκες, 2-1.

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Ο Τάκης Λεμονής συνδύασε την επιστροφή του στον ερυθρόλευκο πάγκο με νίκη επί του Πλατανιά στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Οι Κρητικοί είχαν καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο. Βραχυκύκλωσαν τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο φινάλε του ημιχρόνου έκαναν τη ζημιά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου (45'), ύστερα από σωστή υπόδειξη του βοηθού για χέρι του Φιγκέιρας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε νωρίς στο 54' με τον Μάριν (φωνάζουν οι Χανιώτες για επιθετικό φάουλ του Φορτούνη που έβγαλε την ασίστ) και στο 64' ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση με τον Ρομαό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.

To ματς:



Αρκετά «μαγκωμένες» ήταν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς. Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, όμως είδε τον Πλατανιά να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνα και δεν απείλησε ιδιαίτερα. Η αδυναμία της ομάδας του Παράσχου να κυκλοφορήσει την μπάλα κράτησε ψηλά στο γήπεδο τους παίκτες του Λεμονή, που όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

inner

Λεπτό με το λεπτό οι Χανιώτες άρχισαν να ξεθαρρεύουν. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να ανεβάσουν στροφές και να πλησιάσουν με προϋποθέσεις την περιοχή του Σωτηρίου, την στιγμή που ο Καπίνο είχε περισσότερη δουλειά στις ξαφνικές επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Πάνω που οι Πειραιώτες ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους και μετέφεραν το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή, βρέθηκαν πίσω στο σκορ καθώς ο Γιακουμάκης κέρδισε πέναλτι ύστερα από χέρι του Φιγκέιρας και ο Μανούσος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» (45’) στέλνοντας τον Πλατανιά με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Αλλαγμένος προς το καλύτερο επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Λεμονή πίεσαν από το πρώτο σφύριγμα και στρίμωξαν για τα καλά τον Πλατανιά, που δεν άντεξε την πίεση. Στο 54ο λεπτό, ο Φορτούνης υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για επιθετικό φάουλ) κι έδωσε ασίστ στον Μάριν που έκανε το 1-1 με ψύχραιμο πλασέ. Υστέρα από την σχετικά γρήγορη απάντηση οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση και δικαιώθηκαν αφού λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (63’) γύρισαν το παιχνίδι με τον Μάρτινς να βγάζει τρομερή κάθετη στον Φιγκέιρας που έδωσε στο πιάτο το 2-1 στον Ρομαό.

inner

Μετά και το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα, αφού η ομάδα του Παράσχου ήταν αναγκασμένη να ρισκάρει. Έτσι και οι δύο ομάδες βρήκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, με τους ερυθρόλευκους να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες (και δοκάρι με τον Ανσαριφάρντ) για να «τελειώσουν» το ματς. Στο φινάλε ο ρυθμός έπεσε, ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Καπίνο και οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες.

Τα στιγμιότυπα






Οι συνθέσεις:



Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄Μάρτινς), Φορτούνης (80’ Τσόρι), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (71’ Καρντόσο)

Στον πάγκο: Λεάλι, Ελιουνούσι, Ρέτσος, Μανθάτης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82’ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65’ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Μαραγκός, Κάργας, Αποστολόπουλος

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x