Stoiximan Super League

Έπνιξε τον Αστέρα ο… Λουτσέσκου!

Όνειρα για Ευρώπη «φωνάζει», πλέον, ότι κάνει η Ξάνθη! Με τακτική για σεμινάριο, οι Ακρίτες του Λουτσέσκου πέτυχαν πρώτη νίκη -και γκολ!- στα Πηγάδια φέτος, «καθαρίζοντας» 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης!

Είχε να νικήσει στα Πηγάδια από τον περασμένο Φλεβάρη.

Είχε να κουνήσει δίχτυα στα Πηγάδια από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Είχε να βάλει γκολ στον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια τρία χρόνια τώρα.

Είχε να σημειώσει τρία τέρματα στα Πηγάδια στο πρώτο ημίχρονο μια τετραετία.

Ακριβώς...

ΕΙΧΕ!

Γιατί, απόψε (4/12), η Ξάνθη έβαλε τελεία σε όλα τα παραπάνω.

Παίζοντας με τακτική που πρέπει να διδάσκεται σε ποδοσφαιρικά σεμινάρια, οι Ακρίτες του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησαν 3-1 των Αρκάδων και πλέον, μπορούν να… φωνάζουν ότι κυνηγάνε το ευρωπαϊκό όνειρο!

Σε ένα επικό, πρώτο μισάωρο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ στις τρεις φάσεις που δημιούργησαν και έφτασαν τους 16 βαθμούς, «πιάνοντας» την ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας.

inner

Το ματς


Με «συγγραφέα» τον Ράζβαν Λουτσέσκου, η Ξάνθη έγραψε… μυθιστόρημα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Γιατί, αυτά που συνέβησαν στα Πηγάδια, στα πρώτα 30’, ήταν, απλά… μυθικά! Οι Ακρίτες, που, πριν το ματς με τον Αστέρα, είχαν στην έδρα τους… 0 νίκες από τον περασμένο Φλεβάρη και 0 γκολ στη φετινή σεζόν(!), ξέραναν τους Αρκάδες, που έψαχναν -παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας που είχαν- να βρουν τι τους χτύπησε! Στο 2’, λοιπόν, ο Βασιλακάκης, με ωραία κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, άνοιξε… λογαριασμό για την Ξάνθη στα Πηγάδια φέτος, με τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, να μην πτοούνται και στα επόμενα δέκα λεπτά να δημιουργούν τρεις προϋποθέσεις για να φέρουν στα ίσα το ματς, παίζοντας τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο! Αυτό ακριβώς, όμως, ήταν που ήθελαν οι τελευταίοι και ο τεχνικός τους…

inner

Με την απολύτως επιτυχημένη «συνταγή» των εκτός έδρας αγώνων, η Ξάνθη επέλεξε να δώσει πολύ χώρο στον Αστέρα, χτυπώντας σαν… κόμπρα στην αντεπίθεση. Σε μία εξαιρετική τέτοια, στο 14’, ο Γιουνές, με ωραίο σουτ και με τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Χαμντανί, «έγραψε» το 2-0. Και πάλι, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από… ψυχρολουσίες. Στο 20’, λοιπόν, είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει προσπάθεια του Καλτσά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να συνεχίσει τον… χαβά της η Ξάνθη! Σε άλλη μία, τρομερή κόντρα-επίθεση, ο Λάζιτς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έκανε, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το 3-0! Εν ολίγοις: Μία ομάδα που είχε… 0 γκολ στην έδρα της φέτος, είχε πετύχει τρία ως το 30’, στις τρεις φάσεις που δημιούργησε και ενώ ο αντίπαλος είχε κατοχή μπάλας σταθερά πάνω από 75%! Τρία γκολ, δε, στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη είχε πετύχει ξανά τον Δεκέμβρη του 2012, απέναντι στον Πανιώνιο, στο τελικό 4-0! Στον πάγκο, τότε, των «κυανέρυθρων» καθόταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος…

inner

inner

Χαρακτηριστικό της τακτικής των Ακριτών ήταν η εικόνα τους στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. Με το που σφύριξε για πρώτη φορά ο διαιτητής Παπαδόπουλος στο β’ μέρος, ΟΛΗ η Ξάνθη έτρεξε στην άμυνα, δίνοντας γήπεδο στον Αστέρα. Όταν, δε, είχε την μπάλα στα πόδια της, οι γραμμές της ακριτικής ομάδας ανέβαιναν ψηλά σε χρόνο-ρεκόρ! Παρ’ όλα αυτά, με το «τούβλο» του Ιωαννίδη στο 53’ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, με τους Αρκάδες να μειώνουν σε 3-1. Ωστόσο, η ομάδα της Τρίπολης ήταν μέχρι εκεί... Αντίθετα, η Ξάνθη είχε ευκαιρίες για να φτάσει σε πραγματικό θρίαμβο, αλλά τόσο ο Λισγάρας, στο 70’ όσο και ο Βασιλακάκης στο 82’ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντοναρούμα. Ακόμη και έτσι, οι Θρακιώτες έφτασαν σε μία πολύ μεγάλη νίκη, που τους επιτρέπει να ονειρεύονται… ευρωπαϊκά.

inner


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (75’ Νιέτο), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (86’ Ορφανίδης), Γουάλας, Φλίσκας (63’ Χατζητερζόγλου), Λάζιτς, Λισγάρας.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μάσα (63’ Τσάβες), Ιωαννίδης, Φερνάντεζ (46’ Τσιλιανίδης), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Καλτσάς, Μπέρτος, Χαμντανί, Ιγκόρ (69’ Κώτσιρας).

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Πηγάδια

Έτσι παρακολουθήσατε το LIVE του ματς από το sport-fm.gr!



Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x