Ισπανία

Ερνέστο, μπορείς;

Παίζοντας κόντρα σε ένα μεγαθήριο, την Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε διεκδικεί το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ είχε κατακτήσει το τελευταίο της τρόπαιο κόντρα στους Καταλανούς.

Τελικός Κυπέλλου με πολλές ιδιαιτερότητες απόψε (22:30) στην Ισπανία ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στο «Καμπ Νόυ». Από όποια πλευρά και αν το προσεγγίσει κανείς. Καταλανοί κόντρα σε Βάσκους.

Ο τεχνικός των μεν, Ερνέστο Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσει μια ομάδα την οποία υπηρέτησε από το 1988 έως το 1990. Επιπλέον, η τελευταία φορά που κατέκτησαν τον τίτλο οι «ερυθρόλευκοι» είναι το 1984 κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο, επικρατώντας 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χάρη σε τέρμα του Εντινκά.

Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, την Μπαρτσελόνα (26) κόντρα στη δεύτερη σχετική λίστα (24).

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο μόλις μια φορά, αλλά όχι ως τεχνικός. Συγκεκριμένα το 1990 με την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (2-0). Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

inner

Στην αντίπερα όχθη, ο Λούις Ενρίκε το έχει πάρει τρεις φορές (και αυτός ως παίκτης). Μια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (92-93) και δύο συνεχόμενες με την Μπαρτσελόνα (96-97, 97-98).

Οι πρωταθλητές Ισπανίας θέλουν πολύ να φθάσουν στο νταμπλ και αυτό φαίνεται από την ενδεκάδα που σχεδιάζει να κατεβάσει ο προπονητής τους.

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ερερίν, Μπαλενθιάνγκα, Λαπόρτε, Ετσέιτα, Μπουστίνθα, Σαν Χοσέ, Μικέλ Ρίκο, Μπενιάτ, Ιραόλα, Αντούριθ, Ουίλιαμς

Μπαρτσελόνα (Λούις Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x