Stoiximan Super League

Έσωσε την μισή παρτίδα με γκολάρα Λέτο

Η νέα γκέλα του Στιλ στη Νέα Σμύρνη έφερε στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό, αλλά η γκολάρα του Λέτο έγραψε το 1-1 κόντρα στον Πανιώνιο στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Έσωσε το τριφύλλι στο 94' ο Μολέδο!

Απέφυγε τα χειρότερα ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη…

Η απίστευτη νέα γκέλα του Στιλ (όπως και στο ματς της κανονικής διάρκειας) έδωσε… απ’ το πουθενά προβάδισμα στον Πανιώνιο (με τον Ανσαριφάρντ να χρίζεται σκόρερ), αλλά λίγο αργότερα ο Λέτο πέτυχε γκολάρα (με εκπληκτικό γυριστό σουτ) και έσωσε την ομάδα του για το τελικό 1-1.

Από ένα δοκάρι (πιο «γεμάτο» για τους πράσινους) είχαν οι δύο αντίπαλοι, με τον Μπεργκ και τον Μπακασέτα αντίστοιχα. Για τρίτη φορά φέτος, οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχασαν απέναντι στο τριφύλλι. Στην εκπνοή του αγώνα, ο Μολέδο έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους φιλοξενούμενους, βγάζοντας πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπαργκάν.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
1. ΠΑΟΚ 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1

Η επόμενη αγωνιστική:
AEK - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Το ματς

Με το καλημέρα, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορώντας την μπάλα και ψάχνοντας διαδρόμους στην καλά στημένη άμυνα του Πανιωνίου. Οι πράσινοι πίεζαν όλο και περισσότερο, με τους Βιγιαφάνιες-Λέτο-Εβαντζελίστα να ψάχνουν χώρο για να προκαλέσουν ρήγματα, την ώρα που οι Νάνο-Μέστο έπαιρναν πολλά μέτρα από τα άκρα, δεδομένου πως οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και δεν απειλούσαν. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο, ο Μπεργκ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, αλλά την μία ο Ρισβάνης δεν τον άφησε να σουτάρει (κάνοντας εξαιρετικό τάκλιν) και την άλλη δεν πρόλαβε στο… τσικ να κάνει την προβολή (μετά από όμορφη συνεργασία Λέτο-Μέστο).

inner

Οι παίκτες του Στραματσόνι είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά σιγά-σιγά ο Πανιώνιος άρχισε να βγάζει αντίδραση και να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα, ισορροπώντας την κατάσταση. Και… κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να κάνει ενδεχομένως πιο εύκολη τη ζωή του. Ο Ρισβάνης έκανε «δώρο» στον Μπεργκ (μην μπορώντας να διώξει την μπάλα από παράλληλο γύρισμα του Νάνο), αλλά ο Σουηδός σημάδεψε με γυριστό το δοκάρι του Διούδη (32’) και παρέμεινε το 0-0. Οι κυανέρυθροι είχαν βγει δειλά-δειλά μπροστά και παραλίγο να σοκάρουν το τριφύλλι. Αρχικά ο Μπακασέτας «μιμήθηκε» τον Μπεργκ –σημαδεύοντας δοκάρι σε εξαιρετικό σουτ από μακριά- και στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ –που βγήκε στην πλάτη της άμυνας- πλάσαρε ελάχιστα άουτ, με τον Στιλ να έχει βγει από την εστία του, αλλά να μην… τιμωρείται.

inner

Κι όμως… Ο Στιλ κατάφερε από το πουθενά να ξαναγίνει μοιραίος με τον ίδιο αντίπαλο. Στο ίδιο γήπεδο! Στο 52’, λοιπόν, ο Νάνο του γύρισε –λανθασμένα κι αυτός- την μπάλα πίσω, ο Άγγλος πήγε να μπλοκάρει (που θα δινόταν έμμεσο σε αυτή την περίπτωση) και… κατάφερε(!) να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, χαρίζοντας στον Ανσαριφάρντ το πιο εύκολο γκολ της ζωής του σε κενή εστία! Οι γηπεδούχοι είχαν αυτό που ήθελαν –έστω και από το… πουθενά- και παραλίγο να… βουλιάξουν το τριφύλλι, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πήρε το αίμα του πίσω και κράτησε όρθια την ομάδα του. Πώς; Βγάζοντας το τετ-α-τετ με τον σκόρερ του Πανιωνίου και αποτρέποντας ένα ισχυρό προβάδισμα για τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

inner

Ο Εβαντζελίστα είχε «εξαφανιστεί» από το 20’ και μετά, ο Μπεργκ ήταν κλεισμένος πολύ καλά από Οικονόμου-Ρισβάνη, οι Βιγιαφάνιες-Λέτο δεν είχαν δώσει το κάτι παραπάνω στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, ο «Σέμπα» έχει μεγάλη ποιότητα και του αρκεί μια έμπνευση της στιγμής για να φέρει τα πάνω-κάτω. Πιάνοντας καταπληκτικό γυριστό σουτ στο 67’ –το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Διούδη- ισοφάρισε σε 1-1 και έβγαλε… σφυγμό για τον Παναθηναϊκό που μέχρι τότε παρουσίαζε μέτρια εικόνα. Χρόνος υπήρχε και για τις δύο ομάδες. Διάθεση ή τρόπος για να διεκδικήσουν τη νίκη μάλλον όχι… Δεν εξηγείται διαφορετικά πως μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες (και παρά το γεγονός πως οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές). Λίγο έλειψε όμως να γραφτεί ΤΟ δραματικό φινάλε στη Νέα Σμύρνη… Όταν στο 94’(!) ο Μπαργκάν ελίχθηκε στην πράσινη περιοχή, πλάσαρε τον Στιλ, αλλά ήρθε σαν από μηχανής Θεός ο Μολέδο να διώξει πάνω στη γραμμή και να κρατήσει το 1-1.



Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος, Μπακασέτας, Μασούρας (89’ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (69’ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπαργκάν, Ποζατζίδης

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Εβαντζελίστα (62’ Μπουμάλ), Λουντ (79’ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87’ Μαμούτε), Μπεργκ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λαγός, Ταυλαρίδης, Π. Βλαχοδήμος

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x