Γενικά

Έτσι ζήσαμε το Superclasico

Το sport-fm.gr σε συνεργασία με τον Ετεοκλή Νικολάου έζησε από κοντά το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Οι λάτρεις των λατινοαμερικάνικων ντέρμπι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ανάμεσα στην Μπόκα και στην Ρίβερ που θα διεξαχθούν φέτος. Το σκορ στις αναμετρήσεις άνοιξε η Μπόκα κερδίζοντας χθες το πρώτο σετ με 2-0 στο Λα Μπομπονέρα. Οι δύο αλλαγές του Αρουαμπαρένα, Παβόν και Πέρες, σκόραραν στο 84ο και 87ο λεπτό και έδωσαν το ψυχολογικό αβαντάζ στην Μπόκα εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης για την φάση των 16 του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Για το λόγο αυτό το χθεσινό ντέρμπι ήταν μάλλον το ορεκτικό και σίγουρα δεν θα κρίνει τον τίτλο καθώς οι δύο ομάδες ήταν μέχρι χθες ισόβαθμες. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως μπορεί η Ρίβερ να ερχόταν από ένα εντυπωσιακό σερί πέντε νικών, η έδρα της Μπόκα το ισορρόπησε. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αδικεί κατά πολύ τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει δύο και τρία τέρματα. Από τη μεριά της η Ρίβερ προσπάθησε να κλέψει το παιχνίδι και περιορίστηκε σε ένα εντυπωσιακό σουτ στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι φάνηκαν αγχωμένοι και ο ρυθμός ανακόπηκε. Οι αλλαγές του Αρουαμπαρένα έδωσαν την ώθηση που έλειπε και τα δύο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του παιχνιδιού έδωσαν το σύνθημα για το πάρτι στις εξέδρες.

Μια μέρα στο «Λα Μπομπονέρα»

Ζήσαμε μία ολόκληρη μέρα ενός «Superclasico» στην Αργεντινή.

inner

Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο τέσσερις περίπου ώρες πριν από τη σέντρα, ενώ από το πρωί κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το «Λα Μπομπονέρα».

inner

Δοκιμάσαμε το παραδοσιακό «βρώμικο» και διαπιστώσαμε πόσο γευστικό είναι το αργεντίνικο κρέας έστω και σε καντίνα.

inner

Περάσαμε από πέντε ελέγχους ασφαλείας για να φθάσουμε στα δημοσιογραφικά θεωρία, σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

inner

Ακούσαμε συγκεντρωμένα σε έναν αγώνα όλα τα συνθήματα που ακούμε στα ελληνικά γήπεδα μεταφρασμένα.

inner

Γνωρίσαμε ανθρώπους που πλήρωσαν έως και 150 ευρώ για ένα εισιτήριο όταν η αρχική τιμή για τα μέλη ήταν περίπου 9 ευρώ.

inner

Επιμέλεια: Ετεοκλής Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x