Euro 2024

Σάντος: «Πέρα για πέρα δίκαιη νίκη»

Πολύ ευχαριστημένος από το πρόσωπο της Εθνικής ομάδας και τη νίκη (2-0) κόντρα στη Λιθουανία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου. Χαρακτήρισε άκρως δίκαιο το αποτέλεσμα και μάλιστα τόνισε ότι η απόδοση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν τόσο καλή, που θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε γιατί αυτός ο κόσμος το αξίζει», τόνισε για την ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στο «Καραϊσκάκη».

Πολύ ευχαριστημένος από το πρόσωπο της Εθνικής ομάδας και τη νίκη (2-0) κόντρα στη Λιθουανία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου.

Χαρακτήρισε άκρως δίκαιο το αποτέλεσμα και μάλιστα τόνισε ότι η απόδοση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν τόσο καλή, που θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε γιατί αυτός ο κόσμος το αξίζει», τόνισε για την ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στο «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος:

Για τον αγώνα κόντρα στη Λιθουανία: «Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαια, κυριαρχήσαμε μέσα στον αγώνα και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει παρά πάνω γκολ. Μόνο αυτό μας έλειψε ενδεχομένως. Απέναντι σε ένα αντίπαλο που θα προσπαθούσε να πάρει βαθμούς απέναντι μας, με αντεπιθέσεις, παίξαμε πολύ καλά. Η Λιθουανία προσπάθησε μάλιστα να μας αιφνιδιάσει χωρίς να μας αφήνει να παίζουμε στρωτό ποδόσφαιρο, όμως βρήκαμε τις λύσεις στην πορεία του παιχνιδιού. Ναι μεν βρεθήκαμε σε μια δύσκολη κατάσταση, όμως τελικά κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Διαφορετικά, με... βαθιές μπαλιές δεν θα τα καταφέρναμε, καθώς διέθεταν ψηλά κορμιά σε κέντρο και άμυνα. Για αυτό αγωνίστηκαν οι Μήτρογλου και Νίνης γιατί μπορούν να παίξουν στα πλάγια και να τους τραβάνε εκτός περιοχής. Ο Νίνης νομίζω ότι και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, με κινήσεις στα πλαγία. Αυτό που δεν είχαμε ήταν η είσοδος των πλάγιων χαφ στην περιοχή, σε όλα τα άλλα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στο δεύτερο μέρος είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με καθαρό μυαλό και με τη βοήθεια του Μήτρογλου ανεβήκαμε. Ακόμα και πριν το γκολ είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Λίγο περισσότερο υπομονή να είχαμε θα έρχονταν ακόμα πιο εύκολα τα γκολ. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και με την ομάδα που βελτιώθηκε, είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσαν τα παιδιά να βρουν το ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα».

Για τις διαφορές με το παιχνίδι στη Λετονία: «Δεν συμφωνώ ότι χάσαμε το πρώτο ημίχρονο στο σημερινό παιχνίδι. Η Εικόνα της ομάδας με το πρώτο παιχνίδι είναι η μέρα με τη νύχτα. Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί με ξεκάθαρες ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ. Η μόνη ομοιότητα με το ματς στη Λετονία, είναι ότι απλώς δεν βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Για τις αλλαγές ναι μεν εκεί άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού, ουσιαστικά όμως σήμερα δεν ήταν το ίδιο. Ήταν θέμα χρόνου να μπει κάποιο γκολ».

Για το επόμενο ματς με τη Βοσνία: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τη Βοσνία. Είναι γενικά η επόμενη δυάδα αγώνων, όπου θεωρητικά θα αντιμετωπίσουμε τους βασικούς μας αντιπάλους μας για την πρόκριση. Παιχνίδια που σίγουρα θα είναι δύσκολα, ωστόσο νομίζω ότι δεν θα κρίνουν αυτά την πρόκριση, καθώς είναι ένας όμιλος πολύ ισορροπημένος. Πρώτα από όλα είμαστε ικανοποιημένοι για το 2στα2 και πλέον έχουμε το περιθώριο για να αναλύσουμε τόσο τους αντίπαλους μας, όσο και οι παίκτες μου για να βρουν ακόμα καλύτερο ρυθμό».

Για την παρουσία του κόσμου: «Πραγματικά ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη που βρέθηκε τόσο πολύ κόσμος στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν λεπτό. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνουν σε δύσκολους καιρούς. Φαίνεται ότι και εμείς κάνουμε προσπάθεια και ανταποκρίνονται και οι ίδιοι με αυτό που βλέπουν. Ελπίζω και στα άλλα ματς να είναι εξίσου γεμάτο το γήπεδο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το καλύτερο γιατί αυτός ο φίλαθλος κόσμος το αξίζει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x