Αγγλία

Έχει πάρει τον «αέρα» του Γκουαρντιόλα ο Κλοπ!

Ο Γερμανός είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων στις «μάχες» που παραδοσιακά έχει δώσει με τον Ισπανό συνάδερφό του!

Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να ανταμώσουν εκ νέου αύριο, στο «Άνφιλντ» (07/10, 18.30) για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, για τρίτη σερί χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τις μάχες που έδιναν οι δυο τους πρωτίστως στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα…

Οι συναντήσεις τους σαφώς και «τραβούσαν» πάντοτε τα φώτα και τις εντυπώσεις, όταν ο ένας έβρισκε απέναντι του τον άλλο στην Μπουντεσλίγκα. Άλλωστε, η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ αποτελούσε – και αποτελεί - τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο αντίπαλο δέος της Μπάγερν Μονάχου, στον πάγκο της οποίας βρέθηκε για μια τριετία (2013-2016) ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πριν πάρει την απόφαση να «ανηφορίσει» για την Αγγλία.

Oι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 27 Ιουλίου του 2013, για το γερμανικό Σούπερ Καπ, με τον νυν τεχνικό της Λίβερπουλ να βγαίνει νικητής με σκορ 4-2. Το ίδιο ακριβώς πέτυχε για τον ίδιο θεσμό και την επόμενη χρονιά (αυτή τη φορά με σκορ 2-0).

Στη Bundesliga ωστόσο, το… πάνω χέρι είχε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, επικρατώντας σε τρία από τα συνολικά τέσσερα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Τη σεζόν 2013/14, ο Γιούργκεν Κλοπ «απάντησε» με το ίδιο σκορ στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Βαυαρών (0-3 και στα δυο παιχνίδια), όμως την επόμενη χρονιά ο Ισπανός πανηγύρισε δυο οριακές νίκες (με 2-1 και 0-1) κόντρα στη Ντόρτμουντ. Παρόμοια ισορροπία επικράτησε και στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Γερμανίας, με τη Μπάγερν επί Πεπ να κερδίζει στον τελικό του 2014 με σκορ 2-0, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο η Ντόρτμουντ του Κλοπ απέκλεισε την ομάδα του Μονάχου στην ημιτελική φάση του θεσμού και στη διαδικασία των πέναλτι (1-3, 1-1 το σκορ της κανονικής διάρκειας).

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος όμως, δεν μπορούσαν να απαρνηθούν την μεγάλη πρόκληση της πιο λαμπερής Πρέμιερ Λιγκ, με τον Κλοπ να αναλαμβάνει τις τύχες των «κόκκινων» τον Οκτώβρη του 2015, ενώ ο Γκουαρντιόλα ακολούθησε μερικούς μήνες μετά το δρομολόγιο προς το «Έτιχαντ», το καλοκαίρι του 2016 (αν και είχε αναγγείλει την κίνηση του αυτή αρκετό καιρό πριν…).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x