Γενικά

Φέρτε της (μόνο) την Ισπανία!

Μ’ όλους τα βρίσκει σκούρα, αλλά με την Ισπανία… ξεδίνει η Ολλανδία! Αντίθετα με τα ζόρια στα προκριματικά του Euro (και μετά την 5άρα του Μουντιάλ) οι «οράνιε» καθάρισαν σε 5 λεπτά τους Ίβηρες (2-0)

Πόσο… ωραία θα ήταν αν είχε την Ισπανία και στα προκριματικά του Euro μπορεί να σκέφτεται η Ολλανδία.

Παρόλο που προερχόταν από μια ακόμα αποτυχία με την Τουρκία (σώζοντας στο τέλος την ισοπαλία), οι «οράνιε» σαν να διαολίστηκαν μόλις βρήκαν απέναντί τους την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Μπαίνοντας λοιπόν το ίδιο οργισμένα όπως στην αλησμόνητη πεντάρα του Μουντιάλ, την ανάγκασαν να φοβηθεί ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει αντίστοιχο κάζο.

Διότι πριν καν συμπληρωθεί εικοσάλεπτο -και σε διάστημα μικρότερο των πέντε λεπτών- είχε χτυπήσει ήδη δυο φορές: Στο 13’ με κεφαλιά του Ντε Φράι (που είχε σκοράρει και στο καλοκαιρινό ματς) και στο 17’ με πλασέ του Κλάασεν (που πήρε την επαναφορά έπειτα από απόκρουση του Ντε Χέα ξανά σε δικό του σουτ).

Ευτυχώς όμως για την Ισπανία, το κακό σταμάτησε εκεί. Μπορεί λοιπόν να μην κατάφερε έστω να μειώσει το σκορ -σε καλές ευκαιρίες που έφτιαξε)- ωστόσο δεν άφησε τουλάχιστον να επεκταθεί ως τη λήξη (πέντε λεπτά πριν την οποία πέρασε ως αλλαγή ο Αφελάι στη θέση του Ντεπάι).



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Γκους Χίντινγκ): Φέρμεερ, Βίλεμς, Μάρτινς, Ντε Φράι, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (62’ Φάιναλντουμ), Μπλιντ (72’ Ντε Γκουζμάν), Κλάασεν, Ντεπάι (85’ Αφελάι), Χούντελααρ (79’ Ντοστ), Νάρσινγκ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Μπερνάτ, Αλμπιόλ, Πικέ, Καρβαχάλ, Πέδρο (46’ Βιτόλο), Φάμπρεγας, Σουάρεθ, Καθόρλα (76’ Ινιέστα), Ίσκο (46’ Σίλβα), Χουάνμι (61’ Μοράτα)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x