Αγγλία

Γκάρεθ Μπάρι, η ζωντανή ιστορία της Premier League

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής Γκάρεθ Μπάρι. Ο άσος της Γουέστ Μπρομ ετοιμάζεται να αναδειχθεί ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Premier League.

Η 6η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας με την Άρσεναλ να υποδέχεται τη Γούεστ Μπρομ στο «Emirates».

H αναμέτρηση των δύο συλλόγων χαρακτηρίζεται από την 633η εμφάνιση του κεντρικού χαφ των φιλοξενούμενων, Γκάρεθ Μπάρι.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής μοιράζεται την πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκίγκς.

Ο Μπάρι αγωνίζεται αδιάκοπα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη από το μακρινό 1997. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άστον Βίλα, ενώ ακολούθησε το πέρασμά του από Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον προτού επιστρέψει στο Μπέρμιγχαμ για λογαριασμό της Γούεστ Μπρομ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 13 σύλλογοι έχουν περισσότερα παιχνίδια από τον Μπάρι στην Premier League. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν λιγότερους αγώνες είναι οι Λίντς, Σάντερλαντ και Φούλαμ. Τα νικηφόρα του αποτελέσματα υπερτερούν των αντίστοιχων της Σαουθάμπτον( 261 έναντι 223). Μετρά 52.871 λεπτά συμμετοχής, τα οποία ισοδυναμούν με 36 ολόκληρες ημέρες!

Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x