Stoiximan Super League

Γκάζωσε και… πάτησε τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός!

Έκανε τη δουλειά του και περιμένει… «δώρο». Μια σπίθα από τον Χασάν στο 68’ χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Πανιωνίου και να τον συντρίψει 4-0 για το «6x6».

Από τεσσάρα σε τεσσάρα ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες (δίχως τους τιμωρημένους Γκιγέρμε-Φορτούνη και με δύο φορ από την αρχή) πήραν… μπρος στο δεύτερο μέρος και «καθάρισαν» τον Πανιώνιο (έπαιξε χωρίς Ντουρμισάι-Μπανανά) στο Καραϊσκάκη, επικρατώντας 4-0 (όπως και με την ΑΕΛ μεσοβδόμαδα) για την 19η αγωνιστική και το «6x6» στο πρωτάθλημα. Περιμένοντας, πλέον, δώρο από το ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή για να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Ξεμπλόκαραν στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι», με τον Χασάν να ανοίγει το σκορ στο 68’ και τον Γκερέρο να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι στο 75’, προτού ο Χριστοδουλόπουλος κερδίσει και κάνει γκολ πέναλτι (78’), αφιερώνοντάς το στα θύματα της Θύρας 7. Ο Βούκοβιτς με το δεξί διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 86ο λεπτό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς ξεκίνησαν
inner
inner

Το ματς


Με το (σε γενικές γραμμές) αναμενόμενο σκηνικό κύλησε στην αρχή η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά και το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε τη γνωστή (φετινή) συνταγή σε εντός έδρας παιχνίδι: Ασφυκτική πίεση από την αρχή με σκοπό ένα γρήγορο γκολ, για να του διώξει το βάρος και να του δώσει… ανοιχτούς χώρους στη συνέχεια.

Μέχρι ενός σημείου (διότι γκολ δεν μπήκε) έπιασε το πλάνο, αφού κατάφερε η ομάδα του Μαρτίνς να κλείσει πίσω τον Πανιώνιο στα πρώτα λεπτά, βρίσκοντας τον δρόμο για την αντίπαλη εστία, έχοντας συχνές επισκέψεις στα καρέ των «κυανέρυθρων» στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο από αυτές έγιναν με εκφραστή των προσπαθειών τον Χριστοδουλόπουλο (που γενικότερα ήταν μέσα σε πολλές φάσεις στα πρώτα 45’), που, μετά από… αέρινη κίνηση, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5’, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κότνικ.

Ο Πανιώνιος κατάφερε σταδιακά να κόψει τη φόρα των Πειραιωτών, αλλά προτού το κάνει αυτό, παραλίγο να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού κακή τοποθέτηση και αντίδραση από τον Βούκοβιτς, με τον Ουμάρ Καμαρά να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα, αλλά τον σκέφτηκε υπερβολικά, έχασε το μομέντουμ που είχε και ο Σα του είπε «όχι» σε τετ-α-τετ. Στη συνέχεια κατάφερε για ένα δεκάλεπτο να βραχυκυκλώσει τους «ερυθρόλευκους» η ομάδα της Νέας Σμύρνης, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είχαν πιο άδειο (και με λιγότερα τρεξίματα) κέντρο σε σχέση με πρόσφατα ματς οι «ερυθρόλευκοι». Επίσης, προσπάθησε να χτυπήσει πολύ στην κόντρα επίθεση με τον Καμαρά και σε άλλες περιπτώσεις.

inner
inner

Από εκεί και πέρα και μέχρι την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός είχε κάποιες καλές στιγμές με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Χριστοδουλόπουλο, που είχε δεύτερη πολύ καλή στιγμή, όταν στο 43’ κινήθηκε σαν τρέιλερ μετά το γύρισμα του Ποντένσε και με δυνατό σουτ αστόχησε. Γενικότερα, πάντως, μετά το 10λεπτο δεν κινήθηκε στα δικά της στάνταρ η ομάδα του Μαρτίνς, δεν πήγε το παιχνίδι στο τέμπο που ήθελε και έδειχνε να βγάζει (έπειτα από παύση λίγων παιχνιδιών) νευρικότητα στην τελική προσπάθεια. Συνοπτικά, είχε τις περισσότερες φάσεις ο Ολυμπιακός, αλλά την καλύτερη και πιο ξεκάθαρη ο Πανιώνιος.

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι κινήθηκε για ένα τέταρτο όπως περίπου σχεδίαζε ο Πανιώνιος. Αφού οι γηπεδούχοι… ζεστάθηκαν κάπως με το σουτ του Νάτχο στο 47’, ακολούθησε η μοναδική ουσιαστικά στιγμή που άγχωσε ο Πανιώνιος τον αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αλί να χτυπάει στο «φτερό», αλλά να μην τελειώνει και πάλι καλά τη φάση. Στη συνέχεια, οχυρώθηκε πίσω, αφήνοντας εντελώς την μπάλα στους «ερυθρόλευκους», που είχαν καλή στιγμή με την άστοχή κεφαλιά του Βούκοβιτς στο 52ο λεπτό και σιγά-σιγά κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός, βλέποντας να χάνει δυνάμεις ο Πανιώνιος, ο οποίος κυνηγούσε συνέχεια.

inner

Μετά το 65’ φαινόταν ότι δεν αργεί το γκολ, καθώς οι παίκτες των φιλοξενούμενων πήγαιναν σε δεύτερο χρόνο στην μπάλα και ο Χασάν έλυσε στο 68’ τον γόρδιο δεσμό. Ποντένσε κουβάλησε την μπάλα εκτός περιοχής, μοίρασε δεξιά για τον Τοροσίδη που γύρισε με τη μια και ο Αιγύπτιος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι. Από εκεί και μετά λύθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», ο Γκερέρο πέτυχε εντυπωσιακό γκολ (με κεφαλιά-ψαράκι) στο 75ο λεπτό και προτού καταφέρουν να συνειδητοποιήσουν αυτό το γεγονός οι οπαδοί τους, ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιλούλη και έγραψε ο ίδιος το 3-0, σε ένα διάστημα που κάθε κατεβασιά… μύριζε γκολ. Ο Βούκοβιτς με περιπέτεια και με το δεξί έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί (14' Τοροσίδης), Καμαρά, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος (80' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν (83' Σολδάνο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Μιράντα

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55' Μανθάτης), Μακρύλλος, Σιντί Αλί, Τσιλούλης, Καμαρά (75' Μίκο)

Στον πάγκο έμειναν: Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Κούρντι, Ντε Ταντέο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης.
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου



Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x