Ιταλία

Η άμυνα οδηγεί σε ρεκόρ Μπουφόν και Γιούβε

Εκτός από τους τρεις βαθμούς και το γόητρο που προσέφερε η νίκη επί της Ίντερ στο «derby d'Italia», ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος.

Εκτός από τους τρεις βαθμούς και το γόητρο που προσέφερε η νίκη επί της Ίντερ στο «derby d'Italia» την προηγούμενη αγωνιστική, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος.

Ο 38χρονος γκολκίπερ κατέρριψε την προσωπική του επίδοση απαραβίαστης εστίας φτάνοντας τα 746 λεπτά!

Εντυπωσιακά νούμερα για τον αρχηγό της «Μεγάλης Κυρίας» αλλά και για την άμυνα των «Μπιανκονέρι» η οποία κράτησε το μηδέν για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μία αμυντική γραμμή τέλεια οργανωμένη, όπως άλλωστε επιθυμεί και ο προπονητής της ομάδας Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αφού όπως λέει «η καλύτερη άμυνα συνήθως είναι και αυτή που κερδίζει το πρωτάθλημα».

Η επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο την Αταλάντα στο Μπέργκαμο μπορεί να φέρει τον «Τζίτζι» Μπουφόν ένα βήμα πιο κοντά από το να γράψει ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο και αυτό διότι με τα 746 λεπτά στα οποία επέκτεινε το σερί του μετά τον αγώνα κόντρα στους «νερατζούρι», πέρασε στην κατάταξη τον Μαρκετζάνι φτάνοντας στην 6η θέση.

Επόμενος στόχος η πρώτη τριάδα και τα 929 λεπτά του Σεμπαστιάνο Ρόσι κάτι που σημαίνει πως αρκούν δύο ακόμα «clean sheet».

Δεν είναι όμως μόνο ο Μπουφόν που βαδίζει στον δρόμο των ρεκόρ. Η άμυνα έχει στόχο να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της «Juve», που κρατάει από το 1972-1973 όταν ο Ντίνο Τζοφ δεν δέχτηκε τέρμα για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές.

Λείπει ένα μόνο παιχνίδι για να επαναληφθεί εκείνο το επίτευγμα. Στο Μπέργκαμο την προσεχή Κυριακή η Γιουβέντους θα αγωνιστεί για το δικό της ρεκόρ αλλά και για να βοηθήσει τον Μπουφόν. Για να πάρει ένα «βραβείο» από αυτά που δίνουν γεύση στην ιστορία.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x