Γενικά

Η «επιστροφή» του Έρικ Μίκλαντ

Ένας από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, ο Έρικ Μίκλαντ, αναλαμβάνει πόστο στο νορβηγικό σύλλογο Σταρτ.

Τον είδαμε στα μέρη μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την τριετία 1997-00, κατά την οποία αγωνίστηκε 71 φορές σημειώνοντας 3 γκολ με το «τριφύλλι». Ο λόγος για τον Νορβηγό χαφ Έρικ Μίκλαντ, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φίλους των «πρασίνων», παρότι δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο μαζί τους.

Ο Μίκλαντ αναλαμβάνει πόστο προπονητή στις ακαδημίες της νορβηγικής Σταρτ, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το «κουνούπι», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε δύο θητείες ως παίκτης στη συγκεκριμένη ομάδα (1989-96, 2008-09), ενώ δήλωσε πολύ χαρούμενος που επιστρέφει σε αυτή: «Είμαι πολύ ευγνώμων στη Σταρτ επειδή με βοήθησε πολύ ως παίκτη και ως άνθρωπο. Ελπίζω να μπορέσω να της ανταποδώσω κάτι».

Θυμίζουμε ότι ο 46χρονος είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά παλαιότερα και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε πιαστεί μεθυσμένος από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Σημειωτέο πως από το 2013 προπονούσε την ομάδα street soccer της χώρας του, η οποία απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές που προσπαθούσαν να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x