Europa League

Η καλή εικόνα και η προσοχή στην άμυνα

Το αυριανό παιχνίδι πάντως της ομάδας του λιμανιού με την Λουκέρνη έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός πάει άνετος κι ωραίος για να παίξει την ρεβάνς με την Λουκέρνη στην έδρα της ελβετικής ομάδας. Κι αυτό φυσικά οφείλεται στην δική του προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι με τους Ελβετούς. Οι πειραιώτες έκαναν αυτό που έπρεπε στο Φάληρο και τώρα έχουν την πρόκριση στο τσεπάκι τους.

Το αυριανό παιχνίδι πάντως της ομάδας του λιμανιού με την Λουκέρνη έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να σφραγίζει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη.

Κι έχει πολλούς λόγους ο Πορτογάλος τεχνικός για να ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένας από αυτούς έχει να κάνει με την καλή εικόνα που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο παιχνίδι. Μια εικόνα που σίγουρα ικανοποίησε και τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και τον προπονητή του.

Και ο Μαρτίνς φρόντισε να εκθειάσει τους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν. Και το έκανε όχι μόνο στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα αλλά και τις επόμενες μέρες στο Ρέντη. Ο 48χρονος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι θα είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας του, να κάνει μιαν ακόμα καλή εμφάνιση απέναντι στην Λουκέρνη, διατηρώντας αυτή την καλή εικόνα που είχε στο πρώτο παιχνίδι.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην σεζόν και είναι σίγουρο πως η Λουκέρνη θα θέλει μια νίκη γοήτρου απέναντι στους ερυθρόλευκους. Λογικά λοιπόν οι Ελβετοί θα ασκήσουν μια πίεση στην άμυνα των πειραιωτών.

Κι ένα στοιχείο του αυριανού παιχνιδιού που έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον είναι η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων. Τόσο σε ότι αφορά την απόδοση των δύο μέσων (Μπουχαλάκη και Καμαρά) όσο και την γενικότερη εικόνα της αμυντικής τετράδας του Ολυμπιακού.

Είναι γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έχουν βελτιώσει την εικόνα τους στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού κι αυτό φάνηκε τόσο στο πρώτο ματς με την Λουκέρνη στο Καραϊσκάκη, όσο και στο τελευταίο φιλικό ματς απέναντι στην Λεγκανές. Ο Μαρτίνς όμως θέλει να δει την εικόνα της ομάδας του και στο πρώτο επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι.

*Σε ότι αφορά τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χίλιες φορές η Μπέρνλι αν κρίνουμε από την εικόνα του πρώτου ματς των Άγγλων με την Μπασάκσεχιρ. Για να δούμε τι θα γίνει στην ρεβάνς (το πρώτο ματς έληξε 0-0) και αν η αγγλική ομάδα θα καταφέρει ν’ αφήσει εκτός τους Τούρκους. Η Μπασάκσεχιρ έπαιξε μονότερμα την Μπέρνλι στην Τουρκία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει κι αυτό ίσως να της κοστίσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x