Europa League

Η… κανονική ΑΕΚ θα περάσει

Μπορεί η ευκαιρία να τσεκαριστεί από χθες βράδυ το εισιτήριο για τους «32» να χάθηκε, ωστόσο στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχει πίστη πως παίζοντας όπως ξέρουν δεν χάνεται η πρόκριση στη Βιέννη.

Ο στόχος της πρόκρισης στους «32» του Europa League από την πέμπτη αγωνιστική δεν επετεύχθη. Όμως ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ επέστρεψε από το εφιαλτικό 0-2 (που θα μπορούσε να ήταν και βαρύτερο) και… αρκέστηκε στο 2-2 (αν και θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει) επιτρέπει την αισιοδοξία στα όρια της βεβαιότητας πως η πρόκριση στους «32» του Europa League δεν χάνεται και πως η «Ένωση» θα πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία που της αρκεί στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» του πρώτου ημιώρου και οι επιλογές του Χιμένεθ υποθήκευσαν την προσπάθεια της ομάδας. Τα πολλά ατομικά λάθη, η δίχως λογική απουσία του πολύτιμου Λιβάγια από το βασικό σχήμα και η ασυνεννοησία για τη διάταξη που στα μετόπισθεν ήταν η αιτία που η ΑΕΚ θα έπρεπε να λέει «ευχαριστώ» που δεν βρέθηκε στο 0-4 μέχρι το 30’. Ο Ισπανός τεχνικός διόρθωσε το λάθος του γρήγορα, μαζί του συνήλθαν όλοι οι παίκτες του και το γκολ του Αραούχο στο φινάλε του ημιχρόνου σήμανε την ανατροπή. Αυτή έμεινε στη μέση, είτε από αστοχία, είτε από κάποιες αμφισβητούμενες αποφάσεις (όπως το πέναλτι και το ακυρωθέν γκολ του Αραούχο) και το 2-2 άφησε την «Ένωση» με ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μια αγωνίας μέχρι το ταξίδι στη Βιέννη για την πρόκριση και από την άλλη πίστης πως μια κανονική ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει την πρώτη-που θα είναι και «φαρμακερή»-ήττα της στον όμιλο από αυτή την Αούστρια.

Το παρήγορο είναι πως μέχρι τον «τελικό» της Βιέννης υπάρχει ένα βατό πρόγραμμα χωρίς κοπιαστικές μετακινήσεις. Τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη σε διαδικαστικού χαρακτήρα ματς για το Κύπελλο αναμετράται με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», ενώ την Κυριακή κοντράρεται με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας για τη Super League. Η προσοχή, για την ώρα, στρέφεται στο παιχνίδι με τους Κρητικούς, όπου ένα μερικό rotation είναι πιθανό. Πέραν των τραυματιών Μάνταλου και Γιόχανσον, δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Αραούχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x