Γενικά

Η κλοπή του πρώτου τροπαίου του Μουντιάλ για τον χρυσό του και η κατάληξη των τεσσάρων κλεφτών

Η πιο διάσημη σκηνή στο ποδόσφαιρο είναι εκείνη ενός ποδοσφαιριστή να σηκώνει στον αέρα το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πιο διάσημη σκηνή στο ποδόσφαιρο είναι εκείνη ενός ποδοσφαιριστή να σηκώνει στον αέρα το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας τεσσάρων ετών, η αναρρίχηση στην κορυφή του Έβερεστ. Μόνο που ούτε η άρση του κυπέλλου είναι κάτι που γινόταν από πάντα ούτε το ίδιο το κύπελλο του Μουντιάλ είναι το πρώτο.

Το «FIFA World Cup» αποτελεί το δεύτερο τρόπαιο που δημιούργησε η FIFA για τον εκάστοτε πρωταθλητή κόσμου. Το πρώτο βρίσκεται στην τροπαιοθήκη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, μετά από την τρίτη κατάκτησή, στο Μουντιάλ του 1970, όπως προέβλεπε ο κανονισμός του Ζιλ Ριμέ, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ή περίπου, διότι στην πραγματικότητα, η προθήκη στη Βραζιλία φιλοξενεί ένα τρόπαιο και όχι το τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ». Το τελευταίο αγνοείται εδώ και 34 χρόνια ακριβώς, αφού σαν σήμερα, τη νύχτα της 19ης Δεκεμβρίου 1983, εκλάπη το τρόπαιο του Μουντιάλ…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο sport-retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x