Stoiximan Super League

Η Λαμία άφησε τον Λεβαδειακό στα… κρύα του λουτρού

Σκωτσέζικο ντους για τον Λεβαδειακό. Η Λαμία είδε τους Βοιωτούς να κάνουν come back από το 2-0, αλλά οι Φθιωτοί «απάντησαν» με τον Αντέτζο και επικράτησαν 3-2, παίρνοντας κι άλλη βαθμολογική ανάσα.

Από την κόλαση στον… παράδεισο και… τούμπαλιν.

Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στο 24’, ο Λεβαδειακός έκανε αντεπίθεση και ισοφάρισε σε 2-2 στο 81’ για να πετύχει το νικητήριο γκολ των Φθιωτών ο Αντέτζο στο 83ο λεπτό, χαρίζοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του (3-2), το οποίο ήταν το δεύτερο σερί.

Ο Μπερτόλιο άνοιξε το σκορ στο 11’ και ο Μπαράλες ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Νανγκίς μείωσε στο 60’ και ο Γιακουμάκης ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έγινε το 3-2.

Τους εννέα βαθμούς έφτασε η ομάδα του Μάκη Χάβου, στους τρεις έμειναν οι «πράσινοι», η οποίοι είχαν τον Τζουζέπε Σανίνο στον πάγκο τους για πρώτη φορά.

Πώς έπαιξαν
inner
inner

Το ματς


Θεωρητικά επρόκειτο να γίνει «μάχη» από την αρχή μέχρι το τέλος στο ΔΑΚ Λαμίας, διότι η δυναμική των δύο ομάδων, που έχουν αμφότερες τον στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία, είναι πάνω-κάτω ίδια. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό το… φιλμ του αγώνα στο πρώτο μέρος και η πλάστιγγα έγειρε σχετικά νωρίς προς τους γηπεδούχους, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και οι Βοιωτοί μόνο εκλάμψεις. Διότι παρουσιάστηκαν εντελώς… ασύνδετοι, δεν είχαν σαφές αγωνιστικό πλάνο και για αυτό υπάρχει εξήγηση ωστόσο. Ο Τζουζέπε Σανίνο δεν γνωρίζει καν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του. Όχι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους και τις δυνατότητές τους.

inner

Η Λαμία έλεγξε απόλυτα τον αγώνα, ήταν πολύ πιο απειλητική και η υπεροχή της καρποφόρησε με το 2-0, που κατάφερε να χτίσει μέχρι το 24ο λεπτό. Η προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου στο 4’ ήταν καλή, αλλά όχι μέχρι τέλους, αφού δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του. Σε μια από τις λίγες καλά εκδηλωμένες επιθετικές τους προσπάθειες στο α’ ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ. Ο Νανγκίς έκανε το γύρισμα από τ' αριστερά (πιθανόν να έχει βγάλει την μπάλα νωρίτερα), ο Μαρκόφσκι έστρωσε με το στήθος για τον Σουμπίνιο, που δεν μπόρεσε να νικήσει (9’) τον αντίπαλο πορτιέρε από πολύ καλή θέση.

Αντί να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα του, βρέθηκε να… κυνηγάει λίγο μετά. Ο Βασιλαντωνόπουλος ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι την αναμέτρηση και στο 11’ σέρβιρε για τον Μπερτόλιο, που χωρίς να έχει αντίπαλο πάνω του, έγραψε το 1-0 με σκαστή κεφαλιά. Με την επόμενη καλή της φάση η Λαμία διπλασίασε τα τέρματά της, αφού μετά το γύρισμα του Καραμάνου, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπαράλες που από κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει (24’). Η ομάδα του Χάβου είχε πάρει... μπρος, ο Λεβαδειακός τα είχε χαμένα και ο Πλιάτσικας λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 στο 28’, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών με ωραίο σουτ. Ο Αντιλέχου δεν έκανε καλό γύρισμα στο 32’ σε μια από τις στιγμές που απειλήθηκε η Λαμία, ενώ ο Μαρκόφσκι δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ με την κεφαλιά του για να βάλει και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του.

Διαφορετικό ήταν το… σενάριο στο δεύτερο μέρος, όπου η Λαμία δεν είχε τα τρεξίματα του πρώτου ημιχρόνου και ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε με βελτιωμένη εικόνα και ήταν πιο ανταγωνιστικός. Οι Φθιωτοί ήταν πολύ λιγότεροι απειλητικοί, δεν έβρισκαν κενά στην αντίπαλη άμυνα και έδωσαν μέτρα στους φιλοξενούμενους, που το εκμεταλλεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Στην πρώτη πραγματικά καλή τους επίθεση στο δεύτερο μέρος, μπήκαν και πάλι στο ματς με το γέμισμα του Παντελιάδη, που έκανε γκολ με μονοκόμματο σουτ του Νανγκίς (60’). Ο Λεβαδειακός πήρε αυτοπεποίθηση, δημιούργησε λίγες, αλλά καλές φάσεις και μπορεί να μην έγινε το 2-2 στο 71’, με τον Σαβατονγκό να βρίσκει… περιστέρια από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά στο 81’ ο ίδιος παίκτης έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Γιακουμάκη που σκόραρε με κεφαλιά.

inner

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε το… κρύο ντους για τον Λεβαδειακό, που δέχτηκε γκολ με τον Αντέτζο να κυριαρχεί στον αέρα (έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που είχε μπει ως αλλαγή), για να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα. Και πάλι, θα μπορούσε να πάρει άνετα την ισοπαλία η ομάδα της Βοιωτίας. Διότι, ο Σαβατονγκό αστόχησε από πολύ καλή θέση στο 90+1’, ενώ ο Νανγκίς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από «πούλημα» της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, αλλά «μπλόκαρε» όταν μπήκε στην περιοχή και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Λαμίας.

inner



Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Μπαράλες

Στον πάγκο: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Μαστούρ, Τσούκαλος

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεχού, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος, Σουμπίνιο, Νανγκίς, Σαβαντογκό, Μαρκόφσκι.

Στον πάγκο: Μπάγιτς, Κρνέτα, Χατζηλάμπρος, Ιωαννίδης

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης.
Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου, Δημήτριος Γκάγκας
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x