Stoiximan Super League

Η Λαμία είναι εδώ!

Δεν… μασάει η Λαμία! Η ομάδα του Τεννέ ξετύλιξε το «δώρο» του Αστέρα Τρίπολης και αφήνοντάς τον στον... τόπο (1-0) πήρε μεγάλη νίκη-παραμονής!

Όλο πιο κοντά στο στόχο της παραμονής η Λαμία!

Με… άσο στο μανίκι του Τεννέ τον Καραγιάννη (που ήρθε από τον πάγκο), η ομάδα της Φθιώτιδας άφησε στον τόπο τον Αστέρα Τρίπολης και… ανηφόρισε για τα καλά στη βαθμολογία.

Στο 72', η άμυνα των Αρκάδων... κοιμήθηκε, ο προαναφερθείς άσος των γηπεδούχων βγήκε στην πλάτη τους (μετά από βολέ του τερματοφύλακά του) και αφού πήρε την κόντρα από τον Αθανασιάδη (που δεν έβαλε σωστά τα χέρια του) έγραψε το 1-0 σε κενή εστία.

Στους 19 βαθμούς πλέον οι μεγάλοι νικητές, οι οποίοι βρίσκονται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που οι ηττημένοι έμειναν στους 26 κι έχασαν την ευκαιρία να πλασαριστούν πιο... δυνατά στην πεντάδα. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, ο Αστέρας στο πρώτο μέρος, η Λαμία στο δεύτερο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη με το… καλημέρα της αναμέτρησης. Και η Λαμία και ο Αστέρας ήταν… άκρως προσεκτικοί στα μετόπισθεν, θέλοντας να εξασφαλίσουν αρχικά το μηδέν. Μετά το 20’, οι Αρκάδες επιχείρησαν να πιέσουν τους γηπεδούχους, με τον Κυριακόπουλο να προκαλεί αρκετά ρήγματα από τα αριστερά. Από αυτόν άλλωστε δημιουργήθηκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 28’ (κι ενώ ως τότε δεν… είχε κουνηθεί φύλλο), με το εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ του να σταματά στο δοκάρια του Παπαδόπουλου! Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε κάτσει εντελώς, οι Πίτι-Βάντερσον-Ορτέγκα ήταν εξαφανισμένοι και φυσιολογικά οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν, όμως, άκρως… φλύαροι, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την παραμικρή φάση και το σφύριγμα του Κατσικογιάννη για ημίχρονο να ηχεί σαν… λύτρωση στα αυτιά όλων, απόρροια του κακού θεάματος και των μηδαμινών φάσεων στο ΔΑΚ.

inner

Νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος, τόσο ο Τεννές, όσο και ο Παντελίδης άλλαξαν πρόσωπα στη μεσοεπιθετική τους γραμμή, με τους Ακόστα και Κώτσιρα να μπαίνουν αντί των Πίτι-Ισνάλντο που δεν είχαν δώσει τίποτα στις ομάδες του. Ο Αστέρας έδειχνε πιο κεφάτος και πιο δραστήριος, αλλά επ’ ουδενί δεν απειλούσε την εστία της Λαμίας. Εκείνη ήταν, δε, που άγγιξε το… χρυσό γκολ στο 62’! Ο Βάντερσον γέμισε πολύ ωραία από τα δεξιά, ο Μπούντνικ έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και διατηρήθηκε το 0-0.

inner

Λίγο αργότερα, οι Αρκάδες έφτασαν εξίσου κοντά στο προβάδισμα, αλλά ο Κώτσιρας δεν έπιασε δυνατό σουτ, μετά από ασθενή απόκρουση του Παπαδόπουλου, και φυσιολογικά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Και… ξαφνικά, στο 72’, ένα λάθος, μία ολιγωρία, άλλαξε τα πάντα στην αναμέτρηση! Ο πορτιέρε των γηπεδούχων έκανε δυνατό βολέ, η άμυνα του Αστέρα… κοιμήθηκε και ο Καραγιάννης, (είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα), που βγήκε στην πλάτη των αντιπάλων του, πλάσαρε σε κενή εστία, αφού πρώτα πήρε την κόντρα από τον Αθανασιάδη, ο οποίος δεν έβαλε σωστά τα χέρια του.

Από ‘κει και έπειτα, ο Αστέρας έπρεπε να… τρέξει για να αποφύγει την ήττα. Απέναντί του, όμως, είχε μία ομάδα –κι έναν προπονητή- που ξέρει όσο λίγες να… προστατεύονται για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Όπως κι έγινε, τελικά, αφού παρά το ότι πίεσαν, οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν καν κάποια μεγάλη ευκαιρία στα εναπομείναντα λεπτά, μην μπορώντας να αλλάξουν τη μοίρα τους, με το ΔΑΚ Λαμίας να… σείεται από τους πανηγυρισμούς και το 1-0.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Ορτέγκα (67’ Καραγιάννης), Μπλάζιτς, Πίτι (57’ Ακόστα), Βάντερσον (80’ Κουτρομάνος), Μπούντνικ

Στον πάγκο της Λαμίας: Μελισσάς, Κουκόλης, Τσούκαλος, Κουτρομάνος, Βουό

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος (75’ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Τόνσο, Ντούντου, Ισνάλντο (46’ Κώτσιρας), Μανιάς

Στον πάγκο του Αστέρα: Τσίφτσης, Κανελλόπουλος, Χριστόπουλος, Σελίν, Μαντίντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x