Vodafone Stories

Η μεγάλη ασίστ του Σαμαρά

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τη στιγμή που μας έστειλε στο προηγούμενο μουντιάλ.

Πώς προκριθήκαμε στο προηγούμενο Μουντιάλ; Με μια καταπληκτική ασίστ του Σαμαρά στον Σαλπιγίδη και ένα άψογο τελείωμα του «Σάλπι» που... πάγωσε ακόμα περισσότερο το ήδη ψυχρό Ντόνετσκ. Αυτή ήταν μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες.

Μια... προμουντιαλική βραδιά ξεχωριστή από κάθε άποψη. «Τι θα θυμάσαι περισσότερο από αυτό το βράδυ», τον είχαμε ρωτήσει λίγη ώρα μετά τη λήξη στην μικτή ζώνη και τι απάντησε ο αθεόφοβος: «Την φοβερή και τρομερή κούρσα του Γιάννη Τοπαλίδη!». Πράγματι, ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής με το σφύριγμα της λήξης είχε κάνει μια εντυπωσιακή βουτιά και είχε συρθεί στο γρασίδι, όπως πανηγυρίζουν οι ποδοσφαιριστές τα γκολ τους.

Σε εκείνο το αξέχαστο βράδυ ο Ρεχάγκελ είχε... πάρει την ταυτότητα του Μιχαϊλιτσένκο.

Οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι μας ειρωνεύονταν στην μικτή ζώνη επειδή φορούσαμε μάσκες (λόγω της αγριεμένης τότε -σε εκείνες τις χώρες- γρίπης των χείρων) κατά των μικροβίων, αλλά μετά το ματς τους κόπηκε η όρεξη για αστειάκια. Το θεωρούσαν σίγουρο ότι θα περνούσαν στο Μουντιάλ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, όπου κορυφαίος παίκτης τους ήταν ο Τίμοστσουκ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τους ξενοδόχους! Δηλαδή έναν Γερμανό (Ρεχάγκελ), έναν Ελληνογερμανό (Τοπαλίδη) και μία μεγάλη παρέα Ελλήνων (ποδοσφαιριστών).

Ενας από αυτούς τους Ελληνες πρωταγωνιστές ήταν ο Γιώργος Σαμαράς. Ενας παίκτης που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Εθνική με... ακαριαία χτυπήματα όπως το γκολ κόντρα στην Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012, η φοβερή προαναφερθείσα ασίστ στο Ντόνετσκ και η επίσης τρομερή ασίστ στον Αμανατίδη για το 0-1 μέσα στην Τουρκία στα προκριματικά του Euro 2008. Ας μην ξεχνάμε επίσης το γκολ με το οποίο ισοφάρισε τους Γερμανούς στον προημιτελικό του Euro 2012 με την Γερμανία, παρότι τελικά χάσαμε. Ενα όνομα, πολλές υπέροχες ιστορίες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x