Ελλάδα

Η μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αθηναϊκού

Κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να βρεθούν τη Δευτέρα στη γιορτή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αθηναϊκού απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Καραγκούνης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο σύλλογος του Αθηναϊκού γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ημέρα της ιδρύσεως του, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) στις 18:15.

Η είσοδος στην γιορτή είναι ελεύθερη στην οποία θα βραβευτούν αθλητές από τα τμήματα ποδοσφαίρου χάντμπολ και μπάσκετ.

Μέσω της συχνότητας του ΣΠΟΡ FM 94.6, ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας απηύθυνε κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καραγκούνης στην εκπομπή «Football Factory» με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και Αντώνη Ντινιακό

Για τις ετοιμασίες για την γιορτή που θα γίνει τη Δευτέρα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια»: «Τραβάω κουπί, επειδή τη Δευτέρα έχουμε τη μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας. Θα είναι ο Τζαλοκώστας, ο Σαργκάνης και άλλες δόξες της ομάδας που θα βραβευτούν. Και εκείνοι που είναι στη ζωή από το 1917 ή οι συγγενείς τους. Πιστεύω ότι θα είναι μία ξεχωριστή εκδήλωση και μακάρι κάποιοι παλιοί να βοηθήσουν ξανά την ομάδα».

Για το πώς προέκυψε το παρατσούκλι «Λόρδοι» για τον Αθηναϊκό: Επειδή είμαστε από το Βύρωνα, που προέρχεται από τον Λόρδο Βύρωνα, έτσι προέκυψε το παρατσούκλι “Λόρδοι”».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας σήμερα: «Όταν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, όπως έχει συμβεί στην ΑΕΚ και τον Άρη στο πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχουν σημαντικοί χρηματοδότητες στον Αθηναϊκό και υπάρχουν προβλήματα, όμως έχει σημαντικές διακρίσεις στο τμήμα γυναικών στο μπάσκετ, στο χάντμπολ και το τμήμα ποδοσφαίρου το κρατούν παλιοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζαφειρόπουλος, ο Θανόπουλος, ο Τζαλοκώστας και τα υπόλοιπα παιδιά που φόρεσαν τη φανέλα της και την τίμησαν με την παρουσία της».

Για το αν ο κόσμος στηρίζει από κοντά την ομάδα του Αθηναϊκού: «Είναι κάτι που μας προξενεί θλίψη. Δεν είναι μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου. Κάποιες κορυφαίες στιγμές είναι το 1980 για την άνοδο στη Β’ Εθνική και είχαμε 3.000 Βυρωνιώτες, αργότερα στην α’ κατηγορία είχαμε 1,5 με 2 χιλιάδες άτομα στις εξέδρες. Με την πάροδο των χρόνων έχει αλλάξει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x