Αγγλία

Η Νιούκαστλ δεν πεθαίνει!

«Αθάνατη» αποδείχθηκε ξανά η Νιούκαστλ! Έστω και στο παρά 5, οι «καρακάξες» λύγισαν 2-0 τη Γουέστ Χαμ κι έμειναν στην Premier League. Ντροπή για Λίβερπουλ, Ευρώπη η Τότεναμ, ζεστή για τελικό η Άρσεναλ

Μπορεί να τρόμαξε, μπορεί να βύθισε στο άγχος τους φίλους της, αλλά η Νιούκαστλ κατάφερε και πάλι να «τη βγάλει καθαρή»!

Έστω κι αν έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με το μοιραίο, οι παίκτες του Τζον Κάρβερ ξήλωσαν τα… σωληνάκια της εντατικής και λυγίζοντας 2-0 τη Γουέστ Χαμ, κράτησαν ζωντανό τον σύλλογο στην Premier League.

Έτσι, αδιαφόρησαν για το 0-0 που έφερνε την ίδια ώρα η Χαλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν έδειξε τίποτα σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον προστάτευσε την τιμή της απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που καιγόταν για τη νίκη, ώστε ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό (κάτι που τελικά δεν κατάφερε).





Κατά τ’ άλλα, προφανώς η τελευταία αγωνιστική -αλλά και η ιστορία του συλλόγου- σημαδεύτηκε από τον ταπεινωτικό διασυρμό της Λίβερπουλ απ’ τη Στόουκ. Δεχόμενοι πέντε γκολ σ’ ένα ημίχρονο και χάνοντας με το εξευτελιστικό 6-1, οι «κόκκινοι» έσπασαν αρνητικά ρεκόρ και αποχαιρέτησαν με το χειρότερο τρόπο τον Στίβεν Τζέραρντ (που πέτυχε το «γκολ της τιμής»).



Αντίθετα, ιδανικό ήταν το φινάλε του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Τσέλσι. Με την αποθέωση στον Ιβοριανό να επισκιάζει τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, οι πρωταθλητές φρόντισαν να μη χαλάσει το κλίμα, επικρατώντας 3-1 (με δυο γκολ του Ρεμί) της Σάντερλαντ.



Επίσης όμορφα όμως έκλεισε τη σεζόν και η Μάντσεστερ Σίτι. Το αποχαιρετιστήριο γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο αγγλικό πρωτάθλημα και το 26ο του πρώτου σκόρερ Κουν Αγουέρο υπέγραψαν το 2-0 επί της Σαουθάμπτον, που αφήνει τους «αγίους» να περιμένουν κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ για να βγουν στην Ευρώπη μέσω της έβδομης θέσης.



Κι αυτό διότι την έκτη την εξασφάλισε κι επίσημα η Τότεναμ, η οποία χάρη στο 21ο τέρμα του Κέιν (που τερμάτισε στη δεύτερη θέση των σκόρερ) έφυγε απ’ το «Γκούντισον Παρκ» με το 1-0 επί της Έβερτον και σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.



Όσο για την Άρσεναλ, έκανε ιδανικό ζέσταμα για τον τελικό του Κυπέλλου, διαλύοντας (με χατ-τρικ του Γουόλκοτ από το πρώτο ημίχρονο) 4-1 τη Γουέστ Μπρομ. Αντίθετα η αντίπαλός της στο «Γουέμπλεϊ», Άστον Βίλα, δεν έδειξε ακριβώς φορμαρισμένη, χάνοντας στην έδρα της (1-0) από την υποβιβασμένη Μπέρνλι.



Τέλος, με πανηγυρικό τρόπο έκλεισε τη χρονιά η Λέστερ (σκορπίζοντας 5-1 την ΚΠΡ), ενώ νικηφόρο φινάλε έκανε και η Κρίσταλ Πάλας, που λύγισε 1-0 τη Σουόνσι.






Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Κυριακή, 24/5

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 4-1
(5’, 14’, 37’ Γουόλκοτ, 17’ Γουίλσιρ - 57’ Μακόλεϊ)

Άστον Βίλα-Μπέρνλι 0-1
(6’ Ινγκς)

Τσέλσι-Σάντερλαντ 2-1
(37’ πεν. Κόστα, 70’, 88’ Ρεμί - 26’ Φλέτσερ)

Κρίσταλ Πάλας-Σουόνσι 1-0
(57’ Σαμάκ)

Έβερτον-Τότεναμ 0-1
(24’ Κέιν)

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Λέστερ-ΚΠΡ 5-1
(16’ Βάρντι, 43’ Ολμπράιτον, 51’ Ουγιόα, 52’ Καμπιάσο, 86’ Κράμαριτς - 57’ Όστιν)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 2-0
(36’ Λάμπαρντ, 88’ Αγουέρο)

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 2-0
(54’ Σισοκό, 85’ Γκουτιέρες)

Στόουκ-Λίβερπουλ 6-1
(22’, 26’ Ντιουφ, 30’ Γουόλτερς, 41’ Άνταμ, 45’ Ενζονζί, 86’ Κράουτς - 70’ Τζέραρντ)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x