Euro 2016

Η Ουαλία μένει… Ευρώπη

Στο ποδόσφαιρο «ψήφισε» παραμονή στην Ευρώπη η Ουαλία. Με το αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ επικράτησε 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας και πέρασε στα προημιτελικά του Euro.

Σε μια άκρως βρετανική αναμέτρηση (ο διαιτητής ήταν Άγγλος), μια ημέρα μετά το Brexit, η Ουαλία νίκησε σε ένα φτωχό σε θέαμα ματς την Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 και πέτυχε ιστορική πρόκριση, κλείνοντας εισιτήριο για τους «8» του Euro.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 75’, μετά το γύρισμα του Μπέιλ και το κακό διώξιμο του ΜακΌλεϊ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

inner

Το ματς


Αναμέτρηση που θύμιζε πολύ σε ματς αγγλικού πρωταθλήματος (πολύ λογικό και αναμενόμενο) ήταν αυτό ανάμεσα στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά πιο πολύ αγώνα ομάδων που παλεύουν για παραμονή στην Premier League ή μάλλον για ματς της Championship. Πολλά τρεξίματα (όχι πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος), ένταση, αλλά όχι καλό θέαμα. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν για να… σε παίρνει ο ύπνος και οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 10’ όταν ο Ντάλας βρήκε λίγο χώρο στα όρια της μεγάλης περιοχής, έπιασε δυνατό σουτ του και ο Χένεσεϊ. Λίγο μετά ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για την Ουαλία, όταν ο Ράμσεϊ από καλή θέση έκανε τακουνάκι, χωρίς να δυσκολέψει ιδιαίτερα τον ΜακΓκόβερν. Επτά λεπτά αργότερα, ο μέσος της Άρσεναλ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά την ώρα που έκανε την κεφαλιά-πάσα ο Βόουκς, ήταν εκτεθειμένος και σωστά δεν υπήρξε γκολ.

inner

Αν εξαιρέσουμε κάποια μακρινά σουτ (ένα του Γουάρντ για τη Βόρεια Ιρλανδία και ένα Μπέιλ που έφυγε μακριά από την αντίπαλη εστία), ουσιαστικά το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια δυνατή στιγμή.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μας ξεγέλασε κάπως. Οι δύο ομάδες μπήκαν με φόρα, δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις για καλύτερο θέαμα σε σχέση με το πολύ φτωχό του πρώτου μέρους. Πού τέτοια τύχη. Η Ουαλία είχε δύο καλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν είχε φτιάξει στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ράμσεϊ βρήκε τον Βόουκς που έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν «είδε» εστία. Ο Μπέιλ δημιούργησε κίνδυνο στην αντίπαλη εστία με εκτέλεση φάουλ, που ήταν καλή, άλλα όχι όσο οι δύο με Σλοβακία και Αγγλία αντίστοιχα όπου σκόραρε και ο ΜακΓκόβερν απομάκρυνε την μπάλα.

inner

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν στα όρια του υποφερτού-μη υποφερτού με την πλάστιγγα να γέρνει προς τη δεύτερη μεριά. Όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κρινόταν είτε μετά το πέρας των 90 λεπτών και μάλλον μέσω των πέναλτι ή πως θα ερχόταν η… λύτρωση μέσω μιας αδράνειας από μια άμυνα. Έτσι και έγινε. Ο Ράμσεϊ «βρήκε» τον Μπέιλ που ήταν αμαρκάριστος στα αριστερά, έκανε δυνατό γύρισμα και ο ΜακΌλεϊ αντέδρασε κάκιστα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.





Ουαλία (Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (63' Τζόναθαν Γουίλιαμς), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς (55' Ρόμπσον-Κάνου).

Β.Ιρλανδία (Μάικλ Ο' Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ (84' Μαγκένις), Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ (79' ΜακΓκιν), Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς, Γουόρντ (69' Ουάσινγκτον), Ντάλας, Λάφερτι.

Γήπεδο: «Parc des Princes»

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία). Βοηθοί: Μάικλ Μαλάρκι (Αγγλία), Στίβεν Τσάιλντ (Αγγλία). Τέταρτος: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x