Europa League

Ίβιτς: «Δεν ήμασταν για να χάσουμε 3-0»

Στο ίδιος μήκος κύματος των δηλώσεων του Γιάννη Μυστακίδη και ο Βλάνταν Ίβιτς, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να τονίζει, μετά την ήττα από τη Σάλκε: «Δεν ήμασταν καλοί, αλλά ούτε και για να χάσουμε 3-0».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Σάλκε με σκορ 3-0:

«Όταν βλέπεις το σκορ να είναι 0-3, είναι πλασματικό. Δεν νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν για αυτό το σκορ. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν νομίζω ότι ο αντίπαλος έπαιξε τόσο καλύτερα, ώστε το σκορ να φανεί στο 0-3 και να λες ότι "ναι" το παιχνίδι ήταν για αυτό το σκορ. Αυτό που μας κόστισε σήμερα ήταν οι στημένες φάσεις. Ήταν ο νούμερο ένας κίνδυνος, το γνωρίζαμε και πριν το παιχνίδι, ήταν και ένας από τους λόγους που είχα τόσους ψηλούς στην ενδεκάδα. Βέβαια, δεν είχαμε την αντίδραση που θα έπρεπε, ειδικά στην δεύτερη μπάλα, μετά από το στημένο και τα δυο γκολ, ήρθε μετά από τη δεύτερη μπάλα, η οποία έμεινε στην περιοχή. Είχε πιο γρήγορες αντιδράσεις η ομάδα της Σάλκε και έβαλε αυτά τα δυο γκολ.

Στο πρώτο μέρος μπορώ να πω ότι στην αρχή είχαμε κάποιες φάσεις, που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχάσουμε, να συνεχίσουμε, έχουμε το παιχνίδι σε τρεις μέρες και δυστυχώς, οι ήττες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο
».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει: «Υπήρχε ένας αντίπαλος, που είναι έμπειρη ομάδα και παίζει δυνατά παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Ο ρυθμός τους είναι διαφορετικός σε σχέση με αυτό που έχουμε εδώ. Παρόλα αυτά δεν μας έχουν απειλήσει και δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα είχε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, μετά το δεύτερο γκολ είχαμε κάποια τακτικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λύσουμε. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, μπορεί να είχαν λίγο παραπάνω μπάλα στα πόδια τους. Όποιος θέλει να δείξει, όπως και ο Ουάρντα, έχει κάνει κάποιες καλές ενέργειες».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ, όταν δέχτηκε το πρώτο γκολ, σαν να επηρεάστηκε η ψυχολογία του: «Γνωρίζουμε όλοι όταν δέχεσαι γκολ, λογικό είναι να απογοητεύεσαι λίγο. Δεν μας κόστισε αυτό στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε το γκολ, το οποίο ήρθε από το πουθενά. Δεν είχαν κάποια φάση μέχρι πριν και να έχουν κάνει κάτι οργανωμένο. Βέβαια όταν δέχεσαι το 2ο γκολ στο πρώτο παιχνίδι, εκεί όλες οι ομάδες, οι περισσότερες πέφτουν ψυχολογία. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό, είναι ένα κομμάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».

Για το αν η σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ οφείλεται στη μέτρια απόδοση των Λέοβατς-Μάτος: «Κοιτάξτε, παίξαμε ένα σύστημα που δεν είναι αυτό που παίζουμε συνέχεια. Το παίξαμε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και δεν το κάναμε τυχαία. Στα πλάγια, περιμέναμε και ξέραμε πως θα έχουμε δυο παίκτες box to box. Δεν μας απειλήσανε ιδιαίτερα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, αλλά και εμείς δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Ο Λέοβατς στο πρώτο 20λεπτο ήταν ανεβασμένος και είχε καλές ενέργειες, μπορεί να είναι κάτι που σίγουρα να έχει σχέση με την απόδοση της ομάδας ναι».

Ρωτήθηκε γιατί επέλεξε αυτό το σύστημα: «Ακριβώς για αυτόν το λόγο. Για να μπορείς να σταματήσεις αυτούς τους παίκτες που έχουν μεγάλο κίνδυνο όταν έρχονται από πίσω. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έπρεπε η ομάδα να παίξει έτσι. Όπως καταλαβαίνεται και εσείς, σήμερα στο παιχνίδι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν δημιουργήσει κάτι. Όποιος γνωρίζει και βλέπει τη Σάλκε, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι αυτής της ομάδας έρχονται από τα πλάγια».

Για το τι μένει στον ΠΑΟΚ μετά από το ματς με τη Σάλκε: «Κόντρα σε μια ομάδα όπως η Σάλκε, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντιδράσαμε ειδικά μετά το γκολ. Για αυτή την ομάδα που χτίζεται είναι μια εμπειρία και σίγουρα εμείς είχαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας πριν από αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και το ξαναλέω, το σκορ είναι πλασματικό. Οι στημένες φάσεις ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος και δεν είχαμε καλές αντιδράσεις όσον αφορά τις δεύτερες μπάλες μετά τα στημένα».

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης: «Εμείς θα συγκεντρωθούμε τώρα στο πρωτάθλημα όπου έχουμε παιχνίδι την Κυριακή, θα προσπαθήσουμε να οργανωθούμε για τον επαναληπτικό. Όταν χάνεις 0-3, πρέπει να είσαι ρεαλιστής, ωστόσο θα πάμε να παίξουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x