Stoiximan Super League

Ηρακλής από ατσάλι!

Δίχως να πτοείται από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα συνεχίζει να παλεύει ο Ηρακλής για την παραμονή. Ο «Γηραιός» πέτυχε 3η σερί νίκη με το 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

«Ροπαλιά» και στον ΠΑΣ ο Ηρακλής!

Ο «Γηραιός» έφθασε σε τρίτη συνεχόμενη νίκη μετά το 3-0 επί της Κέρκυρας και το 1-0 επί του Λεβαδειακού, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννενα για την 28η αγωνιστική της Super League, βάζοντας στην άκρη και πάλι τα εξωαγωνιστικά προβλήματα.

Ο Μπαστακός άνοιξε το σκορ στο 11’ με «κρέμασμα» στον Πασχαλάκη και ο Δώνης (τρίτο σερί γκολ) ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του στο 47ο λεπτό και ο Βιδάλ μείωσε στο 83’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο νεαρός μέσος των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε λίγο πριν την εκπνοή με δεύτερη κίτρινη.

Ανώτερος συνολικά ο Ηρακλής που ζορίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Ηπειρώτες, αλλά στο φινάλε πήρε το πολύ σημαντικό γι’ αυτόν «τρίποντο».

inner

Το ματς

Με φόρα από τις δύο σερί -και πολύ σημαντικές- νίκες (χωρίς να έχει δεχθεί γκολ) με Κέρκυρα και Λεβαδειακό μπήκε στην αναμέτρηση ο Ηρακλής, έχοντας στο μυαλό του μόνο το πώς θα πάρει τη νίκη και θέλοντας να αφήσει στην άκρη τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες. Αλλά και με σκοπό να παίξει ως ίσος προς ίσο απέναντι στο σαφώς ανώτερος συνολικά στη σεζόν ΠΑΣ και χωρίς πλάνο, προσπαθώντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και τους δικούς τους κανόνες στο ματς.

inner

Οι Ηπειρώτες θέλησαν να «ζεσταθούν» με ένα σουτ του Κούτρη (4’), αλλά ο Ηρακλής δεν πτοήθηκε και συνέχισε στο δικό του τέμπο (χωρίς βέβαια να έχει κάποια μεγάλη φάση) και να ελέγχει το παιχνίδι και το γκολ δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, σε μια «κρύα» φάση είναι η αλήθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αλλά έγινε λάθος στο χώρο του κέντρου και έχασαν την μπάλα και ο Ηρακλής που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από την αντίπαλη περιοχή, έγινε κάτοχός της με τον Μοντέιρο που έδωσε στον Μπαστακό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε την έμπνευση να δοκιμάσει με τη μια, παρότι ήταν έξω από την περιοχή και «κρέμασε» με δυνατό σουτ τον Πασχαλάκη που ήταν αρκετά έξω από το τέρμα του.

Έτσι, ο Ηρακλής έραψε στα μέτρα του το ματς, έχοντας και αυτοπεποίθηση πλέον και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αφού ο ΠΑΣ πέραν του σουτ του Κούτρη είχε μόνο μια κεφαλιά του Μπέριου και ένα φάουλ με τον Κοζορώνη που δεν ανησύχησαν τον Χουάντερσον. Πέραν της κεφαλιάς του Τζανετόπουλου, ούτε και ο Ηρακλής είχε μέχρι το ημίχρονο κάποια μεγάλη φάση, αλλά ήταν εμφανές ότι πατούσε καλύτερα και έλεγχε την κατάσταση.

inner

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής μπήκε ακόμα πιο δυνατά από το πρώτο και με διάθεση να αγκαλιάσει τη νίκη νωρίς και έπιασε το πλάνο του, αφού, μπορεί να μην σκόραρε ο Μπαστακός με το γυριστό, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Δώνη που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Ύστερα από εκείνο το σημείο, ο Ηρακλής έπαιξε πιο πολύ με το μυαλό του στην άμυνα και με τον χρόνο, προσπαθώντας να γίνει επικίνδυνος κυρίως μέσω της κόντρα επίθεσης και ενώ ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το κάνει στο 58’, όταν ο Γιάκος νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον ύστερα από τη συνεργασία Ζάιρο-Κούτρη. Κλασική ευκαιρία μετά το πρώτο του γκολ δεν είχε ο Ηρακλής, αλλά, άλλωστε δεν ήταν αυτός που κυνηγούσε. Πάντως, φλέρταρε δις με τρίτο γκολ, στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν με απόσταση δευτερολέπτων βρήκε ευάλωτο τον ΠΑΣ πίσω, με τους Γροντή και Λεοζίνιο, που κόπηκαν στο… τσακ.

Όλη η ουσία στο τέλος ήταν τα τελευταία δέκα λεπτά, όπου ο ΠΑΣ έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση και ο Ηρακλής έδειξε πολύ ότι ήταν κουρασμένος λόγω της υπερπροσπάθειας που έκανε. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με το ωραίο γκολ του Βιδάλ που είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και ο «Γηραιός» έδειχνε και αγχωμένος μετά το 1-2, αλλά την κάλυψε με τη μεγάλη θέληση που είχαν οι παίκτες του.

inner

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (68' Κοροβέσης), Ναδάλες (61' Βιδάλ), Ακόστα, Ζαϊρο, Γιάκος (71' Μαμπουλού)

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Μαυροπάνος

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (82' Πασάς), Λεοζίνιο (94' Βοσνακίδης), Γροντής (68' Αγγελόπουλος), Μπαστακός

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Γιαννίκογλου, Λουκίνας, Ζιαμπάζης

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος. Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης, Ιορδάνης Δημητριάδης Τετάρτος Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x