Euro 2016

Ήρθε… νταμπλάς στην Ολλανδία! (video)

Τάβλα -και με το ένα πόδι εκτός Euro- έμεινε η Ολλανδία! Η εκπληκτική Τουρκία σάρωσε 3-0 τους αγνώριστους «οράνιε» κι έγινε τεράστιο φαβορί για 3η θέση. Πέρασε η Τσεχία με το 2-1 στη Λετονία.

Τον δρόμο προς τον καναπέ -απ’ όπου είναι πολύ πιθανό πλέον να παρακολουθήσει το Euro- έδειξε η Τουρκία στην Ολλανδία!

Εκμεταλλευόμενη μια ακόμα θλιβερή εμφάνιση των «οράνιε», οι γείτονες τους φιλοδώρησαν μια μεγαλοπρεπή τριάρα (3-0) και τους ελαχιστοποίησαν τις ελπίδες ακόμα και για τα μπαράζ.

Το γκολ του Οζιακούπ στο 8’ έκανε από νωρίς αφεντικό την ομάδα του Φατίχ Τερίμ κι επιδείνωσε την (ήδη) κακή ψυχολογία των Ολλανδών. Όταν, δε, ο Τουράν τους χτύπησε ξανά στο 26’, όλα είχαν κριθεί πρόωρα.

Γιατί η ανούσια υπεροχή τους δεν καρποφορούσε. Το ένα έστω γκολ που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι δεν ήρθε ποτέ. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ο Γιλμάζ τους έδωσε τη χαριστική βολή, σφραγίζοντας οριστικά το προσπέρασμα των Τούρκων στην τρίτη θέση (και το μεγάλο πλεονέκτημά τους για να πάνε εκείνοι στα μπαράζ).

Κάπως έτσι, η Τσεχία (που μάθαινε με τεράστια ευχαρίστηση τα μαντάτα από την Τουρκία) καθάρισε από σήμερα με την πρόκριση. Διότι κατάφερε να πάρει στη Λετονία την έκτη νίκη της σε οκτώ παιχνίδια (2-1) και να κλειδώσει και μαθηματικά την παρουσία της στο Euro του προσεχούς καλοκαιριού. Εκεί όπου μπορεί να εξασφαλίσει από σήμερα ότι θα βρεθεί και η Ισλανδία, αρκεί να πάρει έναν μόλις πόντο απέναντι στο Καζακστάν.




Τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής

Λετονία-Τσεχία 1-2
(73’ Ζούζινς - 13’ Λιμπέρσκι, 25’ Νταριντά)

Τουρκία-Ολλανδία 3-0
(8’ Οζιακούπ, 26’ Τουράν, 86’ Γιλμάζ)

Ισλανδία-Καζακστάν (21:45)

Η βαθμολογία

1. Τσεχία 19 (16-10)
2. Ισλανδία 18 (15-3)
3. Τουρκία 12 (11-9)
4. Ολλανδία 10 (13-10)
5. Λετονία 4 (4-16)
6. Καζακστάν 1 (5-16)

Η επόμενη αγωνιστική (10/10)

Ισλανδία-Λετονία
Καζακστάν-Ολλανδία
Τσεχία-Τουρκία

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x