Champions League

Και μάγκας και ζωντανός ο Ολυμπιακός!

«Βράχος» ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν άψογα στο… πύρινο Καραϊσκάκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πήραν 0-0 και -μετά την ισοπαλία και στη Λισαβόνα- διατήρησαν τις ελπίδες τους για το Europa!

Ολυμπιακός με ψυχή!

Αφήνοντας πίσω τους την οδυνηρή ήττα στο ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, καθώς πήραν 0-0 από την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο και μάλιστα, μετά το 1-1 της Σπόρτινγκ με τη Γιουβέντους, στη Λισαβόνα, διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για την 3η θέση!

Πλέον, η πορτογαλική ομάδα έχει τέσσερις βαθμούς και έναν οι Πειραιώτες, που θα «ψάξουν» τη μεγάλη ανατροπή στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Champions League.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, που κράτησε τους Καταλανούς στο μηδέν, σε ματς ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το 2012(!), είχε σε μεγάλη μέρα τον Προτό, ο οποίος… κατέβασε ρολά, ενώ τεράστιο ματς έκαναν Μποτία και Ταχτσίδης! Ειδικά ο πρώτος, έχει πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Εξαιρετικοί και οι Κούτρης, Φιγκέιρας, αλλά και ο συγκινητικός Φορτούνης, με όλους τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, γενικά, να δείχνουν απίστευτη θέληση, στο… πύρινο Καραϊσκάκη, που έζησε τρομερές στιγμές στην επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Μπαρτσελόνα 10
Γιουβέντους 7
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4
Ολυμπιακός 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (22/11):

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολυμπιακός

Έτσι έπαιξαν


inner

inner

Το ματς


Όπως αναμενόταν, η Μπαρτσελόνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό ο Σεμέδο έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά ο Πρότο έκανε την πρώτη, από τις πολλές, απίθανες αποκρούσεις του στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, πάντως και ως το 20', ο Ολυμπιακός κρατούσε… χαλαρά τους «μπλαουγκράνα» μακριά από τον Βέλγο γκολκίπερ, με τους γηπεδούχους να αμύνονται άψογα, όντας απολύτως συγκεντρωμένοι στον σκοπό τους: Να μείνουν, δηλαδή, μακριά από την εστία των γηπεδούχων Μέσι, Σουάρες και… λοιποί.

Και όχι μόνο δεν απειλούνταν, αλλά, στο 15', λίγο έλειψε να βάλουν… φωτιά στο Φάληρο, όταν, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Οφόε στον Ομάρ, ο Νορβηγός βγήκε μόνος του με τον Τερ Στέγκεν από δεξιά, αλλά ο Ουμτιτί τον πρόλαβε με ένα απίθανο τάκλιν και έσωσε την ομάδα του, πριν ο μπακ των Πειραιωτών κάνει το σουτ!

Εικόνα live 21961722/102294.jpg
Πέντε λεπτά αργότερα, είχαμε την πρώτη, τεράστια ευκαιρία για την Μπάρτσα, αλλά και το νέο… τεράστιο «όχι» του Προτό! Έπειτα από το -κακό- πλασέ του Μέσι, ο Σουάρες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το τακουνάκι στο ένα μέτρο από τον Βέλγο γκολκίπερ, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική επέμβαση, κρατώντας και πάλι το μηδέν!

Στο 22', δε, ο Σουάρες μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού από αριστερά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ -με το γήπεδο να αρχίζει να… γέρνει. Με αρκετό… κόσμο πάνω του, ο Μέσι «χόρεψε» την «ερυθρόλευκη» άμυνα στο 28', πλάσαρε και αυτός, για ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση του 34χρονου γκολκίπερ με το πόδι, για να… ξεμυτίσει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός.

Στο 30', λοιπόν, ο Ταχτσίδης έδωσε στον Ρομαό, αυτός σήκωσε το κεφάλι του και είδε τον Φορτούνη, με το σουτ από τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής να φεύγει ψηλά, άουτ, ενώ, στο 37', ύστερα από συνεργασία για σεμινάριο των γηπεδούχων, που ξεκίνησε κάτω από τη σέντρα, ο Φορτούνης έγινε τελευταίος κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε μόνος του με τον Τερ Στέγκεν, αλλά δεν πλάσαρε καλά, στέλνοντας πάνω στον Γερμανό την μπάλα!

inner
Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο αλλά και τελευταία ως το 60' του αγώνα! Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καθόλου ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή μπάλας και τον Ολυμπιακό να αμύνεται μαζικά και ψυχωμένα! Ο Ταχτσίδης ήταν παντού, το ίδιο και ο Μποτία, ενώ ο Κούτρης έκανε το παιχνίδι της ζωής του από αριστερά.

Στο 61', ο Φορτούνης πήγε να «κρεμάσει» τον Τερ Στέγκεν με εκτέλεση φάουλ από το… σπίτι του, με τον Γερμανό γκολκίπερ να το καταλαβαίνει, όμως, την τελευταία στιγμή και να διώχνει σε κόρνερ, για να ακολουθήσει η απίστευτη φάση του 62'. Ο Μέσι, λοιπόν, μετά από πάσα του Σουάρες, έστειλε την μπάλα, σε κενή εστία, άουτ, σουτάροντας με το καλάμι, σε ένα τραγικό, για την κλάση του, τελείωμα!

inner
Στο 72', ο Μποτία έκανε (ακόμη ένα) μεγάλο τάκλιν πάνω στον Σουάρες, με τον Ουρουγουανό, μάλιστα, να έχει και δοκάρι στο 80', όταν βγήκε μόνος του με τον Προτό, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέλγου και πέρασε άουτ! Δύο λεπτά αργότερα, ο… βράχος Μποτία έβαλε όσο έπρεπε το σώμα του και η μπάλα έφυγε κόρνερ από το σουτ του Σουάρες, ενώ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο εκπληκτικό σουτ του Μέσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Βέλγος γκολκίπερ του Ολυμπιακού είχε και πάλι την απάντηση, απομακρύνοντας στη γωνία του και κρατώντας αυτό το σπουδαίο 0-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

inner

inner

Οι φάσεις



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (Ζιλέ), Καρσελά (78' Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης (83' Τζούρτζεβιτς)

Στον πάγκο έμειναν: Καπίνο, Μάριν, Βούκοβιτς, Ανδρούτσος

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75' Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45'+1' Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες

Στον πάγκο έμειναν: Σίλεσεν, Πάκο Αλκαθέρ, Ντιν, Βερμάελεν

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x