Euro 2024

Καλή παράδοση με Κροατία η Εθνική

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική μας ομάδα, που έχει με το μέρος της την παράδοση στις έξι φορές που την έχει αντιμετωπίσει.

Μπορεί η παράδοση να μην παίζει μπάλα, αλλά η Εθνική μας ομάδα την έχει με το μέρος της, κόντρα στην Κροατία, την οποία θα αντιμετωπίσει για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Σε έξι ματς απέναντι στους Κροάτες, έχουμε δύο νίκες και μία ήττα, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, ήταν στα Προκριματικά για το Euro του 2012, με το ματς στην Κροατία, στο «Μάξιμιρ» στη φάση των ομίλων να τελειώνει ισόπαλο δίχως τέρματα και το παιχνίδι στην Αθήνα να ολοκληρώνεται με σπουδαία νίκη με 2-0 για την Εθνική μας, με σκόρερ τους Σαμαρά και Γκέκα.

Οι δύο ομάδες, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998. Η Ελλάδα είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ, με τον Ντέμη Νικολαϊδη να ανοίγει το σκορ στο 9’ σε εκείνο το ματς και τον Σούκερ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 44ο λεπτό.

Η Εθνική μας πάντως είχε γνωρίσει την ήττα στο Καυτανζόγλειο, με τον νυν πρόεδρο της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ, να χαρίζει με το γκολ του τη νίκη με 1-0 στους Κροάτες.

Την προϊστορία κλείνουν δύο φιλικά. Στις 10 Μαρτίου 1999 η Εθνική επικράτησε με 3-2, ενώ στις 25 Απριλίου 2001 το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο 1-1.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x