Ισπανία

Κάνει ντεμπούτο στο νέο της γήπεδο η Ατλέτικο Μαδρίτης

Στο νέο στάδιο «Wanda Metropolitano Stadium» θα αγωνιστεί για πρώτη φορά το Σάββατο η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Μάλαγα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα κάνει το Σάββατο ντεμπούτο στο νέο της σπίτι στον αγώνα με τη Μάλαγα για την τέταρτη αγωνιστική της Primera Division, με τους «ροχιμπλάνκος» να θέλουν να συνδυάσουν με νίκη την πρώτη τους παρουσία στο καινούργιο τους γήπεδο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνιζόταν για 51 χρόνια στο «Vicente Calderon», εκεί όπου λύγισαν πολλές ομάδες, ενώ επίσης έζησε μεγάλες στιγμές κατακτώντας πολλούς τίτλους. Τελευταίος είναι το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14.

Η ομάδα της Μαδρίτης στο τελευταίο ευρωπαϊκό της παιχνίδι στο «Vicente Calderon» κέρδισε την έτερη ομάδα της Μαδρίτης τη Ρεάλ με 2-1, αλλά αποκλείστηκε τελικά από τη συνέχεια του «Champions League» ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της για το ισπανικό πρωτάθλημα, επικράτησε 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και αποχαιρέτησε ιδανικά το γήπεδο της.

Το Σάββατο θέλει να ξεκινήσει με νίκη στο νέο της γήπεδο χωρητικότητας 68.000 θέσεων και να μπει στη νέα εποχή της ομάδας κατακτώντας τίτλους και κυρίως το «Champions League» που είναι και προσωπικός στόχος του Ντιέγκο Σιμεόνε, όπως ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του.

Το «Wanda Μetropolitan Stadium» πληρεί όλα τα κριτήρια 5 αστέρων της UEFA και βρίσκεται στο τρέξιμο για να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League για το 2019. Να σημειωθεί ότι το νέο γήπεδο είναι μεγαλύτερο κατά 12.000 θέσεις από το «Vicente Calderon» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα φέτος να πουληθούν τα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας στην ιστορία της ομάδας. Επίσης, στο εσωτερικό του γηπέδου υπάρχουν ειδικές πλακέτες με τα ονόμάτα των παικτών που έκαναν 100 συμμετοχές και πάνω με το έμβλημα της ομάδας.

Επιμέλεια: Θεόδωρος Κόμπος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x