Κύπρος

«Καθάρισε» η Ομόνοια με Μαυρία-Ντάρμπισιρ

Δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο κυπριακό πρωτάθλημα για την Ομόνοια, που επικράτησε 2-0 της Νέας Σαλαμίνας. Πρώτη νίκη για την ΑΕ Λεμεσού.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα του κυπριακού πρωταθλήματος πέτυχε η Ομόνοια. Οι «τριφυλλοφόροι» ξεπέρασαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας με σκορ 2-0 και βρίσκονται προσωρινά μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς.

Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Χάρη Μαυρία, μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών των γηπεδούχων, με τον Μποτεάκ να δίνει την ασίστ με τακουνάκι. Στο 32’ διπλασίασε τα τέρματά της με κεφαλιά του Ματ Ντάρμπισιρ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζόρντι Γκόμεθ. Στην επανάληψη, κατέβασε ταχύτητα, αλλά δεν το πλήρωσε, αφού οι φιλοξενούμενοι, πλην μιας καλής στιγμής στο 84’ με κεφαλιά του Μαουρίσιο, η οποία έφυγε μόλις άουτ, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική.

Σεφτέ στις νίκες έκανε στο πρωτάθλημα η ΑΕ Λεμεσού, που επικράτησε της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 50’ με πέναλτι του Κάρλος, σε μια φάση που αποβλήθηκε ο Ουντότζι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αβραάμ απλοποίησε τα πράγματα, κάνοντας το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/8
Πάφος-ΑΕΚ Λάρνακας 0-2
(61’ πεν., 90+3’ πεν. Τρικόφσκι)

Σάββατο 31/8
Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 2-0
(24’ Μαυρίας, 32’ Ντάρμπισιρ)

ΑΕ Λεμεσού-Ε.Ν. Παραλιμνίου 2-0
(50’ πεν. Κάρλος, 60’ Αβραάμ)

Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού (αναβλήθηκε)
Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΕΛ (αναβλήθηκε)

Κυριακή 1/9
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Δόξα Κατοκωπιάς (19:00)

Επόμενη (3η) αγωνιστική

Σάββατο 14/9 (19:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια
Απόλλων Λεμεσού-Πάφος
ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Λεμεσού
Ε.Ν. Παραλιμνίου-Ανόρθωση
Νέα Σαλαμίνα-Ολυμπιακός Λευκωσίας
Δόξα Κατοκωπιάς-Εθνικός Άχνας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x