Euro 2016

Κατηγορητήριο για Κροατία και Τουρκία, τη Δευτέρα η απόφαση της UEFA

Τη Δευτέρα (20/6) θα συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει τις ποινές που θα επιβληθούν σε Κροατία και Τουρκία για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους.

Το κατηγορητήριο που βαραίνει Κροάτες και Τούρκους απέστειλε σήμερα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών η UEFA, η Πειθαρχική Επιτροπή της οποίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (20/6) ώστε να αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβληθούν.

Οι μεν Κροάτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ρίψη καπνογόνων (15 στο σύνολο) και αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου, διαταραχή στις εξέδρες και ρατσιστική συμπεριφορά από τους οπαδούς της στο ματς με την Τσεχία, περιστατικά που οδήγησαν τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διακόψει για λίγα λεπτά τον αγώνα.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι οι Κροάτες είναι ήδη υπότροποι για επεισόδια στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ τους είχε επιβληθεί και τιμωρία (ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση ενός βαθμού) για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών τους.

Το κατηγορητήριο για τους Τούρκους είναι πιο... ελαφρύ: Κατοχή και ρίψη καπνογόνων και εισβολή ενός οπαδού της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ισπανία (3-0) στη Νίκαια.

Να σημειωθεί πως προ ολίγων ημερών η Ρωσία είχε αποκλειστεί με αναστολή από το Euro σε περίπτωση επανάληψης επεισοδίων εντός του γηπέδου και στα πέριξ αυτού καθώς και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x